Azoknak a kismamáknak, akik első gyermeküket várják, nagy fejtörést okoz, hogy mit is kell megvásároljanak a baba érkezéséig. A feladat nem egyszerű, ugyanis rengeteg mindenre szüksége lesz a leendő édesanyáknak, ráadásul a gyártók ma már olyan dolgokat is piacra dobnak, amelyek nagyban megkönnyítik a szülők feladatait. A cikkünkben most összeszedjük a legfontosabb felszereléseket, amelyek okvetlen kellenek, hogy megkönnyítsük a kismamák dolgát.

Mi fog kelleni a szoptatásokhoz?

A szoptatós párnák már a pocakos időszakban is jó szolgálatot tesznek, ugyanis elősegítik a kényelmes pozíciók megtalálását. Az utolsó hónapokban jól megtartják a hasat és később pedig komfortosabbá teszik a szoptatásokat. A textilpelenkából szinte lehetetlen elegendő mennyiséget vásárolni, az etetésekhez, büfiztetésekhez mondhatni elengedhetetlen kellékek.

Cumisüveg készletre is javasolt beruházni (kiváló választás lehet például a MAM cumisüveg), megeshet, hogy a szoptatással gondok lesznek és akkor a baba tápszert fog kapni, ráadásul a cumisüveg segítségével az apuka is kiveheti a részét az etetésekből. Amennyiben az anyukának sok teje van, jó ha van kéznél anyatejtároló tasak vagy edény, így akár le is fagyaszthatja. A sterilizáló sem hiányozhat egy kisbaba mellől, hiszen a babaeszközöket higiénikusan meg kell tisztítani. Kézi vagy elektromos mellszívó beszerzése is erősen javasolt, ezáltal akkor is kaphat anyatejet a baba, ha éppen nem megoldható a szoptatás. A szoptató anyukának melltartóbetétre is szüksége lesz, ami felfogja a cseppeket.

A pelenkázások akkor lesznek egyszerűek, ha rendelkezünk pelenkázóval és pelenkázó alátéttel, na és persze mindig legyen otthon a megfelelő méretből.

Az egyik legfontosabb felszerelés a kiságy, hiszen a kezdeti időkben a baba sok időt tölt majd el benne. A kiságyba olyan matracot érdemes venni, ami jól alátámasztja a pici testét, ugyanakkor kényelmet is biztosít számára. A matrachoz vásároljunk matracvédőt is. Babafészket is tehetünk a kiságyba, ami megteremti a tökéletes biztonságot. A babakocsi, autóshordozó beszerzéséről se feledkezzünk meg, olyat válasszunk, amit az autóba is könnyen be tudunk tenni összecsukott állapotában.

Baba mama termékek számtalan helyről beszerezhetőek, akár még webáruházból is, célszerű előtte listát írni és mindent egy helyről megvásárolni.