A legkisebb gyerekekkel közlekedni bizony nem is olyan egyszerű. Fel kell öltözni, vizet és ételt kell csomagolni persze a kedvenc plüss maci sem maradhat otthon. De legfontosabb szempont a biztonság. Ahhoz, hogy te is és a gyereked is biztonságban legyetek érdemes beszerezni egy- két holmit.

Mire figyelj, ha babahordozót keresel?

Először is döntsd el azt, hogy hogyan fogtok közlekedni. Nem mindegy, hogy autóval, valamilyen tömegközlekedési eszközzel, kerékpárral vagy esetleg gyalog akartok célba érkezni.

Ha van kocsitok, akkor érdemes kifejezetten a személy autókhoz tervezett babahordozók közül választani. Ezek a termékek stabilan rögzíthetőek így megakadályozzák, hogy utazás közben félrecsússzon a hordozó. Akár több órán keresztül is jól érezheti benne magát a kicsi.

Az autós babahordozók kiválasztásakor gondolj a gyermeked egészséges fejlődésére is. A legkisebb babák nagyon gyengék, nem tudják a fejüket megtartani, ezért fontos, hogy a szigorú egészségügyi szabályoknak megfelelő alapanyagokból gyártott, párnázott és szűkítőkkel is felszerelt autós hordozókban utazzanak.
A babák bőre is rendkívül sérülékeny. Az UV sugarak már nagyon rövid idő alatt súlyos károsodásokat okozhatnak, ezért lényeges, hogy az autós babahordozón magas faktorszámú napfénytető legyen.
A vásárláskor érdeklődj a hordozók terhelhetőségéről. Általában a gyermekek súlyához tervezik ezeket a kiegészítőket.

Végül pedig gondolj magadra! Az autós babahordozót te fogod a kezedben, vagy a karodon tartani, ezért fontos, hogy puha legyen a fogantyú felülete.
Ne feledkezz meg a tisztíthatóságról sem. Mosógépben mosható, könnyen le- és felhúzható üléskárpittal borított autós baba hordozót keress.

A design?

Ma már bármilyen stílusú autós babahordozót vásárolhatsz. A kocsidhoz, vagy a gyermeked kedvenc meséjéhez is illeszkedő hordozót is találhatsz.