Az a bizonyos 9 hónap csodás időszak a várandós kismamák számára, mondhatni örömökkel és várakozással van tele. Ebben az időszakban sajnos kellemetlenségek is előfordulhatnak, hiszen a terhességet rosszullétek is kísérhetik és a test is jelentős változásokon megy keresztül. Mindezek mellett a teendőkből, feladatokból sem marad hiány, ugyanis rengeteg fontos dolgot be kell szereznie a leendő szülőknek, hogy a kisbabájuk rendelkezésére álljanak, mire megszületik.

A legfontosabbak közé sorolhatjuk a kiságyat, a kiságyba a matracot, a babakádat, pelenkázót, pelenkát, textil pelenkát az etetésekhez, babamérleget, légzésfigyelőt, cumisüveget, babakocsit, babaruhákat és természetesen a babaágyneműt is, de a felsoroltakon kívül ma már nagyon sok olyan terméket is piacra dobtak a gyártók, amelyek megkönnyítik a mindennapokat, ilyen például a babafészek vagy a szoptatós párna. Ezeknek a kiegészítőknek is rengeteg előnyük van, célszerű tehát utánanézni, hogy pontosan mire is lesznek jók.

Milyen ágynemű bizonyulhat a legideálisabbnak?

A kisbabák bőre rendkívül érzékeny, így nem mindegy, hogy milyen ruhákat és ágyneműt vásárolunk számukra, mivel a különféle textíliák akár allergiás reakciókat is kiválthatnak, de bármilyen irritációt okozhatnak. Éppen ezért nem csak az anyag puhaságát kell figyelembe vennünk vásárlásnál, hanem az összetételét is. A bajok elkerülése érdekében a legtöbben a 100% pamutból készült ágynemű mellett döntenek, ugyanis a tapasztalatok alapján ez bizonyul a legjobbnak.

A pamut ágyneműben kisebb az esélye az izzadásnak, a műszálasban nagyobb az esélye a verejtékezésnek. A pamut ágynemű természetesebb érzetet nyújt és nem töltődik fel, ráadásul lényegesen jobban is szellőzik. Napjainkban már számtalan típusú babaágynemű garnitúra megtalálható a boltok polcain, színben és mintázatban egyaránt rendelkezésre állnak különféle darabok, de akár egyedit is készíttethetünk a saját elképzeléseink alapján.