Olvasni jó, és fontos, hogy a gyerkőceinkkel is megszerettessük az írott szövegek befogadását. Ez
fejleszti a gondolkodását, bővíti az ismereteit, illetve hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben gyorsabban értsen meg különböző információkat, akár tananyagokat. Nézzük meg most, hogy melyek azok a gyerekkönyvek, amelyeket a mai napig örömmel vásárolnak meg a szülők gyermekeik számára.

Megfújni, és tapaszt rá

A „Megfújni, és tapaszt rá” című könyv interaktív élményt nyújt a gyerekeknek, ahol az állatkarakterek – mint a maci, a bárányka, vagy az elefánt – kisebb sérüléseket szenvednek, és a gyerekek segíthetnek a gyógyulásukban valódi, többször felhasználható tapaszokkal. A könyv nem csak szórakoztató, hanem tanít is, a gyerekek empátiát fejleszthetnek és megismerhetik az ápolás fontosságát. Varró Dániel által fordított bájos versikék teszik még élvezetesebbé az olvasást. A könyv ideális választás már nagyon kiskorú gyerekek számára is, mivel játékos interakciókon keresztül sajátíthatják el az odafigyelés és gondoskodás értékét.

Csodakukac (belül puha lapos)

A „Csodakukac (belül puha lapos)” meglehetősen izgalmas történet egy hősies kukacról, aki számos kalandot él át. A gyerekek figyelemmel kísérhetik, ahogy a Csodakukac különböző bajbajutott állatokon segít, és megismerhetik a barátság, a segítségnyújtás és a bátorság fontosságát. A könyv vizuálisan is lenyűgöző, nagyméretű képekkel van tele, amelyek életre keltik a történetet és fejlesztik a gyerekek képzelőerejét. A könyv 3 és 6 éves korosztály számára ajánlott.

SzövegELŐ – 6. osztály

A „SzövegELŐ – 6. osztály” a szövegértés és az értő olvasás készségeit fejleszti hatodik osztályos diákok számára. A füzet célja, hogy a gyerekek rutinszerűen sajátítsák el az értő olvasást és a szövegalkotást. A feladatok érdekes szövegek köré épülnek, amelyeket gyakorló pedagógusok állítottak össze, így a tanulók játékosan fejleszthetik olvasási és szövegértési képességeiket.

Bot Benő – Axel Scheffler illusztrációival

A „Bot Benő – Axel Scheffler illusztrációival” könyv Julia Donaldson műve, mely Bot Benő, egy bot-apuka kalandos történetét meséli el tele humorral és szeretettel. A főhős a hétköznapi élet kihívásaival néz szembe, miközben igyekszik visszatérni a családjához, az út során pedig számos váratlan helyzetbe kerül. A történetet Axel Scheffler lenyűgöző illusztrációival kelti életre, amelyek még vonzóbbá teszik a könyvet a fiatal olvasók számára.

Guinness World Records 2024

Végezetül egy borzasztóan izgalmas és nagyon hasznos könyvről írunk. A „Guinness World Records 2024” több ezer új és klasszikus rekordot mutat be különféle témákban, mint például a hullámvasút, a robotok, a filmes kellékek és a játékok. Az idei kiadás a Kék Bolygóra fókuszál, bemutatva különleges tengeri élőlényeket, a legnagyobb korallzátonyokat és hajóroncsokat. Új fejezetekkel bővült, például történelemmel, 3D magyarázókkal és sporteredményekkel, valamint a bakancslista ötletét feldolgozva bemutatja a 100 legnépszerűbb életcélt Guinness-rekordokkal. Ez segíti a gyerkőcöket abban, hogy konkrét célokat tudjanak megfogalmazni, amelyeket szeretnének életük során elérni.