Nyáron, amikor tombol a hőség, jól esik egy kicsit hűsölni az árnyékban. Sokan szeretik ezt az erkélyükön vagy a teraszukon megtenni, ám ha nincs megfelelően kialakítva az árnyékolás, lehetetlen kint tartózkodni, hiszen minden felforrósodik a nagy kánikulában. Ma már számtalan megoldás létezik az árnyékolásra, ezért nem könnyű eldönteni, hogy pontosan melyiket is válasszuk. Azt célszerű észben tartani, hogy nem mindig a legdrágábbak bizonyulnak az ideális megoldásnak, sokszor az olcsóbbak is megteszik hatásukat.

Milyen árnyékolót válasszunk?

Amennyiben egyszerű és kifizetődő megoldásra vágyunk, célszerű elgondolkodnunk a napvitorlán, aminek a felszerelését mi is egyszerűen meg tudjuk oldani, szakember segítsége nélkül. A napvitorla tökéletes kiegészítője erkélyeknek, teraszoknak, medencéknek, hintaágyaknak, de még sütögetők fölé is tehetjük, ráadásul nem csak funkciója szempontjából kiváló, hanem dizájn tekintetében is, ugyanis meglehetősen mutatós, így a lakberendezők is előszeretettel ajánlják. Fontos, hogy a napvitorlát erősen rögzítsük, mivel ellen kell állnia a szélsőséges időjárási viszonyoknak, mint például a viharos szélnek, jégesőnek, tehát ellenőrizzük, hogy kellően feszes vagy merev-e. Ahhoz, hogy a víz se álljon meg benne az esősebb napok után, elengedhetetlen, hogy ferdén helyezzük fel. Nagyobb viharoknál akár le is szerelhetjük, ha így érezzük biztonságosabbnak, majd pikk-pakk vissza is tehetjük.

A napvitorla praktikus és a környezetet maximálisan trendivé varázsolja, külalakra háromszög alakú és jellemzően többféle mintázattal készülnek, így bárki kiválaszthatja a számára legideálisabbat. Arra okvetlen figyeljünk, hogy stílusában lehetőleg ne nagyon térjen el az otthonunktól, hiszen így tudjuk megteremteni a tökéletes komfortot. Háromszögletű napvitorla napjainkban számos helyről beszerezhető, de ügyeljünk arra, hogy minőségi darabot vásároljunk.