Ilyenkor nyáron minden gyermek szeretne strandolni. Sajnos nem lehet minden nap strandra járni! De szerencsére nagyon könnyen teljesítheted a gyerekeid vágyát. Otthon is kialakíthatsz egy kisebb strandot!

Hogyan kezdd el a családi strand kialakítását?

Először is nézz szét, keresd meg azt a területet, ahol majd jól néz ki a medence, de gondolj arra is, hogy hol tud a család két-három órán keresztül önfeledten lubickolni. Teheted a medencét a teraszra, vagy az udvarban esetleg a kertben lévő gyepre is.

Milyen medencét válassz?

A gyerek- és a családi medencék közül választhatsz, ezért a vásárlás előtt döntsd el azt, hogy kik fürdenek a medencében. Ha szeretne együtt pancsolni mindenki, akkor érdemes a családi medencékből egyet haza vinned. Ha a gyerekek fognak a szabadban lubickolni, akkor a számukra tervezett medencéket keresd.

Milyen gyerekmedencék vannak?

Hazavihetsz egyet a hagyományos, kör alakú, felfújható medencék közül. Hasonlót, ahhoz, amilyen neked is volt! De válogathatsz a legújabb termékek között! Már vannak víziló, hattyú, dínó vagy akár gomba formájú gyerekmedencék is. Ha ilyen medencét választasz, akkor hatalmas meglepetést szerezhetsz a gyermekednek. Sőt a legújabb trendek szerint kialakított gyerekmedencékhez már csúszda is tartozik. Így otthon is csúszdázhat a kicsikéd.

Milyen családi medencék vannak?

A családi medencékben a gyerekek és a felnőttek együtt pancsolhatnak. Ezért jóval nagyobb területűek, mint a gyerekmedencék. Van közöttük néhány felfújható termék is, de általában merev, stabil, strapabíró műanyagból készülnek.

Meg van a medence? Kell még valami?

Igen, akármelyik medencét is választod, szükséged lesz egy praktikus kiegészítőre is. Ha a vizet nem akarod minden nap lecserélni, de tiszta vízben akarsz megmártózni, akkor érdemes venned egy fóliát. Ezzel takarhatod a medencét és nem kell attól tartanod, hogy bogarak másznak bele, vagy gallyak, aprócska kövek kerülnek a vízbe.