Az elmúlt években egyre felkapottabbak lettek beltéren az üvegajtók. A technológia fejlődésének köszönhetően az üveg ma már nem csak dekorációs céllal használható, hanem akár önálló ajtóként is, amely biztonsági és edzett üveglapokból kerül kialakításra. Lakásokon kívül irodákba is előszeretettel szereltetik fel az effajta ajtókat. Egyik legnagyobb előnye, hogy természetes fénnyel tölti meg otthonunkat. A több fény javítja a hangulatot, és jótékonyan hat a szervezetünkre, illetve a növényeink is jobban fogják érezni magukat.

Az üveg tolóajtók kiválóak lakásokba, üzletekbe és irodákba is.

Nyíló vagy tolóajtó az ideálisabb?

Beltéri üveg tolóajtó ideális helytakarékosság szempontjából, ezen kívül megjelenésében is modernebb és mutatósabb. A tolóajtóval egybe nyithatjuk a tereket és búcsút inthetünk azoknak a problémáknak, amelyeket a nyíló ajtók okoznak állandóan, sokszor csak akadályt jelentenek és útban vannak. Ha nincs nyíló ajtó, a bútoroknak is több hely marad. Tolóajtókból megkülönböztetjük a fal előtt eltolhatót és a falba szerelt tokos kivitelezést. A fal előtti beltéri üveg tolóajtót egyszerűbb beszerelni, mint a másikat, mivel nincs szükség fafülke vagy tok kialakítására. Viszont a falban futó jóval kényelmesebb és elegánsabb. Ezeknek az ajtóknak a beszerelését erősen javasolt szakemberekre bízni, mert a sínvezetés és a tömítések kialakítása is szakértelmet igényel. Az üveg, mint alapanyag pedig jelentősen feldobja a helyiségek hangulatát, a lakberendezésben is fontos eleme a stílusteremtésnek.

A üveg tolóajtók maximálisan biztonságosak, különféle vastagság szerint is kérhetőek. A használatból eredő igénybevételnek szilárdan ellenállnak és rendkívül könnyen tisztíthatóak.