Az üvegfal egy lakásban napjainkban rendkívül elterjedt, hiszen modernné varázsolja a környezetet, elegáns, kiváló térelválasztó, amit kültéren és beltéren egyaránt lehet alkalmazni. Tökéletes azzal a céllal is, ha növelni szeretnénk a teret, esetleg világosabbá tenni. Az üveget régebben azért nem szerették a lakberendezésben, mivel nem volt kellően hő-, illetve hangszigetelő, ám az üveggyártás fejlődésének köszönhetően mára ez már megváltozott.

Vegyük át az üvegfalak legfontosabb előnyeit!

Irodákba, családi házakba szintén jó választás, természetesebb fényviszonyokat teremt a helyiségekben, így a közérzetünk is sokkal jobb lesz, valamint ahogy már említettük a térhatást is növeli. Legyen szó dolgozó szobáról, gardróbról vagy akár hálófülkéről, bármelyiket elválaszthatjuk üvegfallal. Még a kisebb méretű lakásokban is megállja a helyét, egyáltalán nem kelt zsúfoltságérzetet. Hatalmas előnye, hogy nem fog rajta az idő, több év után is olyan benyomást kelt, mintha nemrégiben készült volna, sőt még karcmentes is és ütésálló. A tisztításától sem kell tartani, mivel az is pofon egyszerű, arra figyeljünk, hogy kifejezetten üvegfelületekre való tisztítószert használjunk. Hő- és hangszigetelt üvegfalakon kívül tűzálló is létezik, ráadásul mindegyik típusról megállapítható, hogy energiatakarékosak, ami abból adódik, hogy növelik a fényhatást. Az üvegfal nem csak a modern kialakítású otthonokba illik bele, mutatós a klasszikus, rusztikusabb megjelenésűekben is.

Milyen fajta üvegből készül?

Készülhet ragasztott biztonsági üvegből, edzett üvegből, valamint ezek kombinációjából. Megjelenésében is sokrétű lehet, például átlátszó, reflektív, vagy színes, de még minta is kérhető rá, amit savmaratással vagy homokfújással készítenek. Az egyenes kivitelezésen kívül ívese is szóba jöhet, és számítsunk arra, hogy a munkálatok megkezdése előtt a szakértők mindenképp tartanak egy helyszíni felmérést, ahol felvázolják számunkra a lehetőségeket.