Jövő héten, szerdán május elseje. Ezen az egy napon is kellemesen kikapcsolódhatnak a családok. Az ország szinte minden településén szerveznek valamilyen izgalmas szabadtéri programot, de ez a nap az otthoni pihenéshez szintén ideális lehet. Ha ti is családi körben, otthon akarjátok eltölteni ezt a napot, olvassátok tovább a bejegyzésünket, adunk néhány hasznos ötletet.

Előkészületek…

Ha szeretnétek igazán jól érezni magatokat, a srácok kedden feltétlenül írják meg a leckét. Ezután szerezzétek be az élelmiszereket, ha tehetitek főzzétek meg az ünnepi ebédet; így szerdán felhőtlenül szórakozhattok.

Hogyan kezdjétek az ünnepnapot?

Aludjatok nagyon sokáig, majd alaposan reggelizzetek meg és válasszatok egy jó kis kreatív elfoglaltságot. Társasjáték, rajzolás, festés, levélragasztás. Melyik a kedvencetek? Kellemes, szélcsendes időben pakoljatok ki a kerti bútorokra és élvezzétek a napfényt.

Sport, mozgás…

Aktívan is tölthetitek ezt a napot. Készülődjetek, vegyétek elő a nyári játékokat, hiszen ezen a napon nyitnak a strandok! A verőfényes napsütésben tollasozhattok, focizhattok, ugráló kötelezhettek kedvetekre, de elővehetitek a kuglikat is. Persze a kellemes ringatózás élménye igazi pihenés lehet. A hintaágyban is üldögélhettek egy kis ideig és énekelhettek kedvetekre.

Mit csináljatok, ha esős idő lesz?

A rossz időjárás sem veheti el a kedvetek a szórakozástól! Megnézhetitek a kedvenc filmjeiteket, vagy hallgathattok zenét, vagy nézegethetitek a fényképalbumot, esetleg tervezhettek egy- egy kirándulást, és megbeszélhetitek, hol töltsék el a gyermekek a nyári szünetet. Nem olyan egyszerű a több, mint két hónapig tartó időszakban megoldani a gyermekek őrzését. A család és a barátok biztosan szívesen segítenek, de különböző táborokban, sport klubokban is jól érezhetik magukat a gyerekek.

Ha szabadságra szeretnétek menni és több napon keresztül pihenni  utazzatok el a Szalajka völgybe!