Ebben az évben október 23.-a kedden lesz, ezért négy napot, megszakítás nélkül tölthet együtt a család. Nem kell óvodába, iskolába és dolgozni menni, lesz elegendő idő a pihenésre, feltöltődére, egymásra. Akár egy utazás is belefér a hosszú hétvégébe.

Hova utazzatok el ezen a hosszú hétvégén?

A késő őszi kellemes időjárást kihasználhatjátok és elmehetek egy jó kis kiránduló helyre. Észak- Magyarország csodálatos falvakkal és kellemes szállókkal, éttermekkel csárdákkal várja a pihenésre vágyó családokat. Tartalmas feltöltődésre számíthattok Szilvásváradon.

Miért válasszátok ti is Szilvásváradot?

Szilvásváradon a család minden tagjának nyújt valamilyen élményt a természet. A csodálatos Szalajka- völgy a patakkal, Fátyol vízeséssel és a Szikla forrással az egyik legszebb természeti látványosság Magyarországon. Egy kellemes kis sétát is tehet itt a család, de a híres erdei kisvasúttal is be lehet utazni a Szalajka- völgyet. Szilvásváradon barlanglátogatásra is van lehetőség. Itt található az Istállós-kői barlang, így csapadékos időben sem kell a szállóban maradni. Persze a falu a túrázókat is várja. Tanösvények, kilátó is tartozik a településhez.
Szilvásvárad állatvilága is nagyon gazdag. Itt a világhírű lipicai lovak tenyésztésével is foglalkoznak és a nagyon ízletes pisztrángokat is tenyésztik. A mesterségesen kialakított Halastó is egy igazi szilvásváradi látványosság.
Sportolási lehetőségekből sincs hiány. Lehet bobozni, biciklizni is.

Milyen szállások közül válogathattok?

Vendégházak, apartmanok, panziók, wellness hotelek és luxusszálló is van Szilvásváradon, ezért mindenki megtalálhatja a neki legjobban tetsző hotelt. A gasztronómia ugyanennyire változatos. A híres szilvásváradi sebes pisztráng mellett az ismert felvidéki ételeket is fantasztikus módon készítik el.