A táplálkozásnak alapvető szerepe van a családok életében. Fontos, hogy minden étel egészséges és ízletes legyen, ezért érdemes alaposan megválogatni az elkészítéshez használható alapanyagokat. Ebben a bejegyzésben egy szuper almás finomság elkészítéséről írunk. Tarts velünk, ha szeretnél egy újabb ételreceptet kipróbálni!

Miért süss zabpelyhes – almás sütit?

Ez a finomság egy könnyű ugyanakkor rendkívül tápláló sütemény. Ha fahéjat is használsz az elkészítéshez, növelheted a szervezetetek ellenálló képességét.

A hozzávalók:

1 kg reszelt alma,
fél kg zabpehely,
10 dkg margarin,
reszelt citromhéj,
vanília aroma,
fahéj,
édesítőszer.

Hogyan készítsétek el ezt a süteményt?

Szerencsés helyzetben vagytok, hiszen ez a finomság nagyon egyszerűen elkészíthető és a család minden tagja részt vehet a munkában.

Először vegyetek elő egy nagyobb és egy kisebb tálat, egy tepsit, valamint konyhamérleget, reszelőt és kanalakat. Ha ezeket a felszereléseket előkészítettétek, kezdhettek dolgozni! A srácok is hasznossá tehetik magukat, ha alaposan megmossák az almákat és a citromot, majd a kisebb tálba reszelik. A nehezebb feladatot végezzétek el ti szülők! A nagyobb méretű tálban dolgozzátok össze a margarint és a zabpelyhet, majd ízesítsétek: adjátok hozzá a vanília aromát és a fahéjat. Végül a srácok beleönthetik a reszelt almát és citromhéjat majd egy nagy fakanállal alaposan keverjétek össze a masszát.

Miután ezzel elkészültetek, nyomkodjátok a masszát egy kiolajozott tepsibe- izgalmas feladat, próbálja ki mindenki- majd tegyétek előmelegített sütőbe és süssétek, amíg a teteje aranybarna színű lesz.

Míg a tészta a sül, kérjétek meg a srácokat, hogy mosogassák el a konyhafelszereléseket.

Ha szeretnétek egy egyszerűen elkészíthető finom italt is készíteni az almás – zabpelyhes sütemény mellé, olvassátok el a „Mit igyunk a kuglófhoz?” című bejegyzésünket.