Elérkezett a várva várt tavasz, ilyenkor egyre több időt töltünk el a szabad levegőn. Edzünk, kirándulásokat és túrákat szervezünk, strandra járunk. Talán a gyermekek vágynak legjobban a friss levegőre. Szinte minden gyerek szeret mozogni, és rajong a játszóterekért. Móka, kacagás, felhőtlen örömök, barátok igazi élményeket adnak a kicsiknek minden nap. Nem szabad megfeledkezni a srácok egészségéről sem. Sajnos ilyenkor a kellemes tavaszi időben, a szuper játszótéren számos veszély leselkedik a gyermekekre. Amennyiben szeretnéd elkerülni ezeknek a betegségeknek a kialakulását, olvasd tovább a bejegyzést, hasznos ötleteket adunk.

Milyen kellemetlenségekre számíthatsz tavasszal?

Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a rendkívül szeles, csapadékos, hűvös órákat, napsütéses forró, meleg nyári időszakok követik, így a srácok nagyon könnyen megfázhatnak, vagy leizzadhatnak, ezért számíthattok megfázásos betegségek kialakulására. Gyakran előfordulhat nátha, súlyosabb esetekben torok, vagy akár tüdőgyulladás is kialakulhat.

A játszótéren komoly problémákat okozhat a kóbor kutyák ürüléke, a különböző rovarok csípései és apró homokszemek is, ha a srácok szemébe kerülnek. Ilyen esetekben súlyos fertőzésekkel járó betegségek is kialakulhatnak. előfordulhat szemszárazság, bélfertőzés, vagy akár agyhártyagyulladás is.

Mit tehetsz az ilyen súlyos betegségek megelőzéséért?

A légúti problémák jelentős része elkerülhető, ha megfelelően öltözik fel a gyermek. Érdemes rétegesen felöltöztetni a srácokat, így napközben alkalmazkodni tudnak a változékony időjáráshoz. Az esőkabátról sem szabad megfeledkezni. Minden nap tegyétek be a táskába.
A fertőzésekkel szemben a védőoltások jelenthetik a legjobb megoldást.

Ha további ötleteket keresel a megfázásos betegségek kezelésére, olvad el a milyen finomságokkal csökkenthetjük az influenza kellemetlen tüneteit című bejegyzésünket.