Az előző bejegyzésünkben egy egyszerűen elkészíthető finom kuglófról írtunk, most folytatjuk ezt a kellemes témát! Ízletes, nyári, frissítő italokat ajánlunk ehhez a sütihez.

A kuglóf mellé…

A kuglóf mellé sok finom ital is elfogyasztható. Ha reggelire eszi a család ezt a finomságot, akkor egy pohár kakaó, vagy egy hosszú kávé is tökéletesen kiegészítheti az édességet. Szerencsére mindkét ital egyszerűen és gyorsan elkészíthető, így akár a hétköznapokon is élvezhetjük ezt a finomságot.

A kakaó elkészítéséhez csupán tejre, instant kakaó porra és egy kis cukorra lesz szükséged. Ha ez megvan, akkor nincs más dolgod, mint a tejet felforralni és belekeverni a kakaó port és a cukrot.

A hosszú kávé is majdnem ennyire egyszerű. Elkészíthető ugyanúgy, mint az eszpresszó. Ilyenkor csak több vizet kell a kávébabok mellé tenni. De instant kávéporból is készülhet hosszú kávé.

Ha a kuglófot ebéd után desszertként szeretnétek megenni, akkor egy jó hideg madártejet igyatok mellé. A madártej is egyszerűen elkészíthető és persze nagyon finom, tápláló magyar édesség, ami biztosan jól fog esni ezeken a forró meleg napokon.

Hogyan készítsd el a madártejt?

A hozzávalók:

800 ml tej,
4db tojás,
2 evőkanál porcukor
csipetnyi só
Egy-két csomag vaníliás cukor

Ezen kívül készíts elő egy nagyobb lábast, egy kisebb műanyag tálat és a habverőt.

Elkészítés

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket tedd a kisebb, műanyag edénybe. Add hozzá a csipet sót, a porcukrot majd keverd kemény habbá.
A tojás sárgáját, a tejet, a vaníliás cukrot tedd a lábasba és keverd el, majd lassú tűzön forrald fel. Kanalazz a tetejére a tojás fehérjéből habgaluskákat, néhány perc alatt főzd át őket. Ha elkészült, hűtsd le a madártejet, hidegen rendkívül kellemes italt kaphatsz.