A nyomdaipar szerteágazó terület, számos különböző szolgáltatást kínál, amelyek minden igényt kielégítenek. Egy modern nyomda foglalkozik könyvekkel, plakátokkal, névjegykártyákkal, csomagolóanyagokkal és még számos más dologgal, gyakorlatilag megoldást nyújtanak mindenki számára, akik információt, tartalmat, vagy akár a márkájukat szeretnék nyomtatott formában megjeleníteni.

Az offset nyomtatás az egyik legáltalánosabban használt ipari nyomdai szolgáltatások egyike, amely lehetővé teszi nagy mennyiségű, kiváló minőségű, gyors és költséghatékony előállítást. Ez azért ideális, mert nagy volumenű nyomtatási projekteknél, például könyveknél, brosúráknál vagy újságoknál, a nagy mennyiség csökkenti az egy darabra eső költséget. Az offset nyomtatásban a kép először egy alumíniumlemezre kerül, amely átviszi a képet a gumi „ütköző” lemezen keresztül a papírra.

A digitális nyomtatás a számítógépből való közvetlen nyomtatást jelenti, amely általában tonerrel vagy folyékony tinta cseppekkel (tintasugaras nyomtatóban) történik. Az egyedi nyomatok, az alacsony példányszámú nyomtatási munkák, a személyre szabott nyomtatások, mint például a változó adatnyomtatás ideálisak a digitális nyomtatáshoz. Ez a nyomtatási forma kiváló minőséget és rugalmasságot biztosít, mindezt akár személyre szabva.

A nagy formátumú nyomtatást, más néven széles formátumú nyomtatást, olyan projektekhez használják, amelyek meghaladják a hagyományos nyomtatási méreteket. Ebbe a kategóriába tartoznak a poszterek, a bannerek, a nagy méretű céglogók és a faldekorációk. A nagy formátumú nyomtatás nagy felbontású, lenyűgöző képeket biztosít és számos különböző anyag, beleértve a vásznat, a vinilt és természetesen a papírt is képes kezelni.

Mit kell tudni az UV és a 3D nyomtatásról?

A flexo nyomtatás, vagyis flexográfia, egy olyan nyomtatási módszer, ami különösen jól alkalmazható csomagolások és címkék előállításánál. Óriási előnye, hogy képes a nyomtatást nagy sebességgel elvégezni, különböző felületeken, így alkalmazható papíron, műanyagon, fólián és még szöveteken is. A flexográfia nagy nyomtatási sebességgel, tartós nyomatokat eredményez.

Az UV nyomtatás az ultraibolya fény használatával működik, ami azonnal megszilárdítja a tintát a művelet során, így a nyomat nem kenődik el. Az UV nyomtatás különösen jól alkalmazható azokban az esetekben, amikor tartós, hosszú élettartamú végeredményt szeretnénk kapni. A módszerrel különböző anyagokra, például műanyagra, üvegre, fémekre és kartonra  egyaránt nyomtathatunk.  is nyomtathassunk. Az UV nyomtatás nagy felbontású és minőségű képeket biztosít.

A 3D nyomtatás révén tárgyakat hozhatunk létre digitális tervek alapján. Az eljárás napjainkban egyre népszerűbb, elsősorban a prototípusgyártásban, mert lehetővé teszi az ötletek gyors és költséghatékony megvalósítását. De a késztermék gyártásában is egyre nagyobb a szerepe, például az ipari tervezésben, az orvostudományban, az építészetben és a művészetben is.