A technológia rohamos fejlődése ma már számtalan dolgot lehetővé tett, olyanokat is, amelyeket évekkel ezelőtt el sem tudtunk volna képzelni. Ma már a modern nyomdákban nem csak nyomtatni és fénymásolni van lehetőségünk, hanem számos más egyéb, különleges szolgáltatást is igénybe vehetünk. Különféle nyomdai anyagokkal a vállalkozások is jobban megismertethetik magukat, ilyen lehet például, ha készíttetnek szórólapokat, katalógusokat vagy prospektusokat, amelyeket akár rendezvényeken, üzletben, valamint konferenciákon is szétoszthatnak. Ezáltal ismertté tudják tenni fő tevékenységüket, illetve termékeiket. A modern nyomdák, abban is a megrendelők segítségére vannak, hogy milyen kreatív kerülhet az efféle anyagokra, ami kellően figyelemfelkeltő és felhívja a célcsoport figyelmét.

A kiállítási stand is remek megoldásnak bizonyulhat…

Egy márka életében nagyon fontos, hogy mennyire tud olyan megjelenést hozni, ami mélyreható és felejthetetlen a vásárlók tekintetében, hiszen így lesz képes elérni a kitűzött célokat, valamint beférkőzni a fogyasztók fejébe. Az adott cégnek meglehetősen ügyelnie kell a megjelenésre, lényeges szem előtt tartania azokat a sajátosságokat, amiket képvisel. A kiállítási stand megtervezése tehát több lépésből álló feladat, amit jó néhány szemszögből érdemes megvizsgálni, mire a kivitelezésre sor kerülne. Egy kiállítási stand akkor a legsikeresebb, ha bőven hoz látogatókat, akikből lehetséges adatbázist kialakítani és ügyfélkapcsolatot építeni.

Egy jó nyomdának tehát van rálátása az ideális marketingre, ezen kívül tehetségesek a grafikai tervezésben, továbbá ellátják a megrendelőket kiállítási és nyomdai tanácsokkal. Az efféle nyomdákban reklámajándékokat is lehetséges rendelni, például logóval ellátott tollakat, kulcstartókat vagy bögréket, ezek akár ajándékba is adhatóak a termékek mellé, főleg, amikor még tart a promóciós időszak. Egy jó digitális nyomda roll up-ok, matricák, plakátok, mágneses fóliák, cégtáblák, de akár még textil falak gyártásával is foglalkozik.