A gyerekek haja teljesen eltér a felnőttekétől, így az ápolást is máshogy kell elvégezni. A hajmosáshoz éppen ezért lehetőleg vásároljunk speciális gyermeksampont, még véletlenül se azt tegyük rá, amit mi felnőttek használunk.

Válasszunk gyereksampont a kicsik korosztályának megfelelően…

A csecsemők fejbőre meglehetősen érzékeny, tehát speciális samponra lesz szükségünk. A csecsemők samponjának kíméletesnek és gyengédnek kell lennie és figyeljünk rá, hogy legyen a flakonon feltüntetve újszülött csecsemőknek való. Az efféle samponok könnyen fésülhetővé teszik a hajat, hidratálják a fejbőrt és puhítják is. A babáknak egy héten elegendő egyszer megmosni a hajukat, ennél többször nem célszerű.

A gyermeksamponok akkor a legideálisabbak, ha minél kevesebb összetevő van bennük. A minőségi termékekben kisebb eséllyel vannak allergének, így nem kell tartanunk az irritációtól, leginkább természetes összetevőkből állnak, amelyek nyugtatják és tisztítják a hajhagymákat. Ma már rendelkezésre állnak 2 az 1-ben kozmetikumok is, ezekkel nem csak a hajat, hanem a teljes testet is megtisztíthatjuk. egyes típusú samponokban kondicionáló is van, ami ugyancsak megkönnyíti a kifésülést.

Léteznek korpásodás elleni, tetű elleni és atópiás bőrűeknek szánt samponok is, amelyek megszüntetik a fejbőrön fellelhető zsíros lerakódásokat és más egyéb kellemetlen jelenségeket is. Atópiás ekcémában is szenvedhet a kicsi, ilyenkor is a természetes samponok használata javasolt, amelyek mondjuk kifejezetten a problémára lettek kifejlesztve. A samponnak nem szabad csípnie a szemet, tehát a hajmosás is lehet olyan közös program a gyerkőccel, ami vidám. Vásárolhatunk gyereksampont különleges csomagolásban is, például szerepelhet rajta kedvenc mesefigurája is.