Autószerelőnek lenni nem könnyű feladat, mivel sok köztük a kókler, akik szemrebbenés nélkül átvágják az ügyfelet vagy éppen képtelenek megoldani egy adott problémát, tehát meglehetősen nehéz jó szakembert találni. Ettől függetlenül szerencsére még akadnak becsületes szerelők, de a tapasztalatok alapján kevés van belőlük és eléggé nehéz rájuk akadni. Vannak, akik akár száz kilométert is leutaznak egy korrekt szerelő miatt.

A technológia rohamos fejlődése miatt, a mai autóknak már eléggé összetett a mechanikája, így nem mindegyik szakember ért mindenhez, hiába állítja az ellenkezőjét. A szerelők tartanak az ügyfelek elvesztésétől, ezért inkább füllentenek, minthogy bevallják az igazat.

Mire figyeljünk, hogy ne nyúljunk mellé?

Azok a szerelők gyanúsnak bizonyulhatnak, akik a saját házukban található garázsban végzik a szervizelést. Az ilyen autószerelők sokszor nem rendelkeznek a megfelelő képesítéssel, éppen ezért a szervizláncok, márkaszervizek sokkal jobbnak bizonyulnak, mivel jobban meg lehet bennük bízni. A szakszervizekben is előfordulhat, hogy bizonyos dolgozók képzettsége nem éri el a szükséges szintet, ezáltal a munkájukat sem végzik el jó kedvűen, ami kihat a javítás minőségére is. A nagyobb szervizek tekintetében esélyesebb, hogy garanciát vállalnak és kijavítják az általuk okozott hibákat. A megbízható szerelők többnyire egy vagy két adott márkához értenek, direkt ezekbe a szakterületekbe ásták és ássák bele magukat. Az efféle szerelők komoly pénzeket adnak ki a felszerelésükre, mindig igyekeznek modern eszközökkel, hidraulikus emelővel dolgozni és lelkiismeretesen utánajárnak a problémának, de arra számoljunk, hogy nagyobb összegeket is elkérhetnek.