Otthonunkat folyamatosan igyekszünk szépítgetni, hiszen az a célunk, hogy jól és komfortosan érezzük magunkat benne, amikor éppen otthon vagyunk. Ma már számos kiegészítő, bútor és dekorációs elem a rendelkezésünkre áll, amelyek pontosan ezt a célt szolgálják, de ha nincs ötletünk, akkor bátran inspirálódjunk az internetről. A modern lakberendezésben a letisztultság és egyszerűség a jellemző, tehát mindenképp kerülni kell a túlzsúfoltságot.

Napjainkban elterjedtek például az üvegből készült dolgok, ilyen egy szépen kidolgozott beltéri üvegkorlát is, ami elegáns és meglehetősen feldobja a helyiségeket. Az emeletes házakban, a lépcső mentén így lehet akár üvegkorlátunk is, de az erkélyen is megállja a helyét. Beltéren, még a galéria vagy az emelet szélére is kerülhet üvegkorlát.

Mennyire biztonságosak az üvegkorlátok?

Mivel az üvegkorlátok edzett üvegből készülnek, ezért teljes mértékben biztonságosak, így nem kell attól tartanunk, hogy valamilyen külső behatás következtében megrepednek. Mondhatni észrevétlenül garantálják a biztonságot és nem takarják a kilátást, ráadásul a fény is jelentősebb mértékű lesz a helyiségben. Az üvegkorlátokkal esztétikusabb kép érhető el, ráadásul modernek, letisztultak és meglehetősen könnyen tisztíthatóak. Az átlátszó fal indulhat egészen a burkolattól, így a különféle tárgyak sem tudnak legurulni a földszintre.

Az üveg levegősebbé teszi még a rideg lépcsőházakat, folyosókat is. Az edzett üveg nem rozsdásodik, nem karcolódik és a teherbírása is kiváló. Az üvegkorlátra kerülhet minta is, akár egyedi igények, elképzelések alapján is. Arra figyeljünk, hogy az üvegkorlát beépítésére megbízható céget kérjünk fel, akik kizárólag minőségi anyagokkal dolgoznak.