Mindenki, aki megtapasztalta már a gyermek születés csodáját tudja, hogy a szervezete ösztönsen „üzemmódot vált”, bekapcsolódnak a szülői érzékszervek. Hirtelen több emberre kell figyelnie, mint korábban, és olyan problémákat, váratlan helyzeteket kell tudni megoldani, amire talán korábban nem is gondolt volna. Igyekszünk mindent megadni a gyermeknek már az első pillanatoktól kezdve, az egészség és az egészséges fejlődés mindennél többet ér.

A kényelem, a biztonságérzet, a jó minőségű alvás kritikus fontosságú a gyermekek számára (is), nem véletlen, hogy napjainkban kiemelt figyelmet kapnak a különböző kiságyak, babaágyak, a felhasznált anyagoktól kezdve a formákon át a színekig mindenre gondolnak a gyártók. Természetes alapanyagokat használjunk? biztosan a fehér szín lesz a legmegnyugtatóbb a baba számára?

A modern tudomány már számos tényt feltárt a kisbabákkal kapcsolatban, hogy hogyan reagálnak az őket ért ingerekre, impulzusokra, hogyan és mikor érzik magukat biztonságban, mitől lesz jobb a kedvük, így a bababútorok tervezésekor is számos támponttal dolgozhatnak a mérnökök.

Aki még nem hallott róla, azoknak azért, aki pedig már hallott, annak megerősítésként említjük meg a babafészket. A neve roppant beszédes, konkrétan egy fészekszerű fekvő- illetve alvóhelyet kell elképzelni, amelynek számos előnye van a kialakítása miatt. A kiváló minőségben készülő babafészek az anyaméhre emlékeztető, a babát körülölelő puha szövetek komfortossá és biztonságossá teszik a gyerkőcök számára, a felhasznált anyagok puhák, barátságosak, egyáltalán nem veszélyesek. Könnyen hordozható, utazás során is ideális kellék. Hogy hogyan működik? Csak megvesszük és már kész is, a tisztán tartását pedig a mellékelt dokumentumok alapján végezzük el.