Ma már rengeteg típusú sampont dobtak piacra a gyártók, így nagyon nehéz megtalálni a fejbőrünknek és a hajtípusúnknak legmegfelelőbbet. Illatban és összetevőkben is többfélét próbálhatunk ki. Sőt ma már vannak olyan samponok is, amelyek kizárólag természetes összetevőkből készülnek, ezek gyengédebbek és nem váltanak ki allergiás reakciókat, így az érzékenyebb fejbőrűeknek is bőven van miből válogatniuk. Az egészséges haj nem töredezik, zsírosodik, korpásodik, ugyanakkor nem is száraz. Amennyiben az említett problémák bármelyikével is küzdünk, azt okvetlen orvosolnunk kell. A természetes samponokból is gyártanak olyat, ami kifejezetten zsíros, száraz hajra van vagy éppen a korpa ellen, ami nagyon kellemetlen tud lenni.

Milyen előnyei vannak a természetes samponoknak?

A természetes összetevőknek köszönhetően ezek a samponok nem szárítják a fejbőrt, ráadásul viszketést, irritációt sem okoznak. Akik érzékenyek az ilyesmire, azok bátran alkalmazhatják az efféle készítményeket. A korpa ellen sok természetes sampon létezik, ami nem véletlen, hiszen tudományosan igazolták, hogy bizonyos gyógynövények rendkívül hatékonyan veszik fel a harcot a korpával szemben.  A természetes samponban nincsenek káros anyagok, ilyen például a szulfát, szilikon vagy valamilyen mesterséges színezék. Vannak kifejezetten természetes és festett hajra is készítmények, ezért mindig olvassuk el a termék címkéjét.

Legyen szó világos vagy sötét hajról, annak fénye és színe nem mindegy, hogy milyen, meglehetősen szemet gyönyörködtető látvány tud lenni egy ragyogó hajkorona. Ezekkel a samponokkal tehát megőrizhetjük a hajunk fényét és színét. Amennyiben a melírcsíkokat szeretnénk világosabbá tenni, úgy lehetőleg válasszunk olyan természetes sampon termékek közül, amelyek tartalmaznak kurkumát, mézet vagy kamillát. A kecsketejet tartalmazó hajsamponok használata erősen javasolt érzékeny fejbőrűek számára.