A flottakezelés olyan szolgáltatás, ami gondoskodik a gépjárművek beszerzéséről, intézi a finanszírozással kapcsolatos feladatokat és az autók üzemeltetésével, karbantartásával is foglalkozik. A flottakezelő cégek igyekeznek megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldásokat az ügyfelek számára, hogy mindkét félnek előnyös legyen a konstrukció. A flottakezelés által a vállalati járműpark lényegesen kedvezőbben üzemeltethető, a díjak előre kiszámíthatóak, ráadásul a bérleti díjat költségként is le lehet írni. a biztosítási- és szervizköltségeket szintén megspórolhatjuk. A dolgozók könnyebben motiválhatóak, ha biztosíthatunk számukra olyan munkaeszközt, amelynek a meghibásodása sem jelenthet gondot, hiszen kapnak csereeszközt. Időt és energiát is megspórolhat egy cég, ha nem neki kell törődnie a céges autóflotta ügyviteli tevékenységeivel.

Kiknek javasolt a szolgáltatást igénybe venni?

Multinacionális cégeknek, kis- és középvállalkozásoknak egyaránt javasolt, amennyiben nagyobb flottával rendelkeznek. Így a cégesautókkal kapcsolatos teendők már nem az ő feladataik közé fognak tartozni.

Mi a flottakezelő feladata?

A flottakezelő elemzi a statisztikákat, amelyek a flottával kapcsolatosak, majd átnyújtja az ügyfélnek és együtt kielemzik, hogy lehet-e esetleg úgy változtatni a folyamatokon, hogy a költségek csökkenjenek. Azt is átbeszélik, hogy mely gépjárművek bizonyulnak a legideálisabbnak a cég számára.

Tehát érdemes igénybe venni a szolgáltatást, mivel rengeteg előnye van. Összefoglalva: a díjak kedvezőek és kiszámíthatóak, nem magas a biztosítási- és szervizköltség, a bérleti díjat költségként el tudják számolni, az ügyfélnek nem kell foglalkoznia az üzemeltetéssel és karbantartással.