Ahhoz, hogy mindennapi feladatainkat tökéletesen el tudjuk látni, elengedhetetlen, hogy az éjszakák pihentetően teljenek. Minimum 6-7 óra alvás javasolt egy éjszaka, erre célszerű odafigyelni és betartani, különben nem igazán leszünk hatékonyak a hétköznapok során, ezáltal a munkánkat, feladatainkat is sokkal nehezebben fogjuk elvégezni. Ahhoz, hogy jól aludjunk, nem csak a hálószobát kell ideálisan kialakítanunk és az ágyat jól megválasztanunk, hanem az ágyneműt is igyekezzünk jól kiválasztani. Az ágynemű minősége meghatározó, nagyban függ tőle, hogy miként hajtjuk álomra a fejünket.

Milyen típusú ágyneműt válasszunk a családnak?

A merinó gyapjúnak számtalan előnye van, egyre többen választanak ilyen típusú ágyneműt. A lágy, finom szálakból készült takaró és párna, nem csak tapintásra kellemes és puha, hanem az egészségünkre is zseniális hatást gyakorol. A hagyományos gyapjú szúr, de a merinóról ez nem mondható el, valamint kiváló hőszigetelő képességgel bír, anyaga lélegzik. A merinó gyapjúnak tökéletes a hőmegtartó képessége, így a fázósabb egyének problémáját is megszünteti. Nyáron és télen egyaránt remek komfortérzetet biztosít használójának. A nedvességet maximálisan magába szívja, ráadásul mindezt úgy, hogy egyáltalán nem érezzük nyirkosnak a felületét, így azoknak is erősen ajánlják, akik rendszeresen izzadnak éjszakánként. A merinó gyapjú felülete vékony viaszréteggel van bevonva, ami védi az anyag vízlepergető tulajdonságát, valamint meggátolja a foltok, szennyeződések kialakulását.

Az allergiában és asztmában szenvedőknek ugyancsak célszerű merinó gyapjúból készült ágyneműt beszerezniük, mivel antiallergén, a por és a poratkák sem tudnak bejutni a szövet belsejébe. Továbbá a gyapjúszál javítja a vérellátást, ahogy a bőrünkhöz hozzáér, ez a lanolintartalmának köszönhető, illetve hozzájárul a mozgásszervi betegségek gyógyulásához. A Kaschmir Gold merinó gyapjú kínálata tökéletes minőséget képvisel és az itt kapható takarók, párnák ideálisak a család minden tagjának, beleértve a legkisebbeket is.