Az ebéd minden család életét meghitté teszi. Sokszor nem is olyan könnyű, ízletes, tápláló és egyszerűen elkészíthető ételt készíteni. Ha neked is egy praktikus receptre van szükséged, akkor olvasd el ezt a bejegyzést, mert kiadós egytálételekről lesz szó.

Klasszikus finomságok: rakott krumpli, tepsis krumpli…

A tradicionális magyar ételek, amelyeket még a nagyszüleink is szerettek. Olyan alapreceptek, amelyeket kiegészíthetünk, változtathatunk, így akár a vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Hogyan készítsd el a hagyományos rakott krumplit?

Hozzávalók:

4db közepes burgonya,
5db főtt tojás,
30 dkg kolbász,
tejföl ízlés szerint legalább fél kg,
2 evőkanál zsír
só.

Először főzd meg a krumplit és a tojásokat. Mialatt ezek a hozzávalók főnek, vágd karikákra a kolbászt és fűszerezd a tejfölt. Ezután készíts elő egy tepsit, vagy egy üvegtálat. Ha elkészült a krumpli és a tojás, hámozd meg és szeleteld fel azokat. Most, hogy már minden hozzávalót előkészítettél, összeállíthatod az ételt. Az üvegtál aljába tegyél egy réteg tejfölt, majd krumpli felét, ismét tejfölt, tojást, kolbászt. A kolbászos- tojásos réteget is locsold meg tejföllel. Ismételd ezt a folyamatot addig, amíg van a hozzávalókból. Figyelj, hogy a legfelső réteg krumpli legyen. Ha elfogytak a hozzávalók, akkor tedd előmelegített sütőbe a tepsidet és süsd olyan 20 percig.

Egy kis újítás: darált húsos tepsis krumpli!

Ezt a finomságot is biztosan szeretni fogja a családod!

Hozzávalók:

8db félig főtt burgonya,
50 dkg darált hús
2 dl főzőtejszín
Ízlés szerint
só,
bors,
bazsalikom, vagy
kapor, vagy
tárkony.

A krumplit pucold meg, főzd félig puhára, szeleteld fel, majd tedd a tepsi aljára. Ezután a darált húst keverd el a fűszerekkel és a tejszínnel, majd kend a krumplira. A fűszeres, húsos massza tetejére ismét tegyél egy sor krumplit, majd locsold meg tejföllel és tedd előmelegített sütőbe. 20 perc múlva el is készül.