A nyári meleg időben bizony nem is olyan egyszerű kitalálni, hogy milyen finomságokat készítsünk a családnak. Rengeteg friss zöldség és gyümölcs közül válogathatunk, de a meleg miatt előfordulhat, hogy ezek a finomságok sem esnek olyan jól. A sütés- főzés pedig sokszor terhet is jelenthet. De erre a helyzetre is van megoldás! Egyszerűen elkészíthető, laktató finomságokat is készíthetünk. Ebben a bejegyzésben ilyen süteményről olvashatsz.

Tápláló, finom, gyorsan elkészíthető…

Már ti is kitaláltátok, hogy ez a kuglóf! A kuglóf lehet reggeli, becsomagolhatjátok uzsonnának. De akár főételként is fogyasztható például egy kiadós gulyásleves, vagy tárkonyos raguleves után.

Hogyan készítsétek el a kuglófot?

Az előkészületekhez szükségetek lesz egy kuglóf sütőre, két nagyobb méretű tálra, konyhamérlegre és keverő kanálra.

A hozzávalók:

20 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
1 csomag sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor
1 dl tej
1 dl olaj
4 db tojás

Ha mindent elővettetek, akkor a száraz hozzávalókat, a lisztet a sütőport és a porcukrot keverjétek el egy tálban majd adjátok hozzá a tojást, a tejet és az olajat. Alaposan dolgozzátok össze, majd ha jól összeállt a massza, akkor egy harmad részét tegyétek a másik tálba, adjátok hozzá a kakaóport. Majd a kuglófsütő aljába töltsétek a világos színű masszát, a tetejébe pedig a kakaós masszát. Előmelegített sütőben süssétek. Ha elkészült várjátok meg míg kihűl, majd szeleteljétek fel. Egyetlen szelet is tápláló lehet.

Egy kis extra a kuglófhoz…

Ez a kuglóf önmagában egy kicsit száraz, ezért készíthettek hozzá valamilyen öntetet is. Vanília puding, vagy akár gyümölcs szósz, megy szósz és alma kompót is tökéletesen kiegészítheti a kakaós kuglófot. Ha nincs kedvetek öntetet készíteni, akkor tejszínhab is tökéletes lehet.