Már néhány napja tart a rendkívüli hőség, és bizony így lesz ez a következő hetekben is, ezért a család minden tagjának sokkal jobban oda kell figyelnie saját magára, mint korábban tette. Gondoskodni kell a megfelelő öltözködésről is.

Hogyan válasszátok ki az ideális ruhákat?

Mindenképpen gondoljatok a színekre, alapanyagokra és a ruhák hosszára, stílusára.

Milyen színűek az ideális cuccok?

Kerüljétek a sötét árnyalatokat. Napközben soha ne hordjatok, fekete, vagy indigó kék, sötét barna vagy olaj zöld színű ruhákat. Ezeknek az árnyalatoknak ugyanis rendkívül erős a meleg megtartó hatása, ezért befolyásolhatják a test hőmérsékletét is. Az ilyen ruhák helyett válasszatok inkább fehér, világos, vagy nagyon élénk színű például sárga, piros, pink, ruhákat válasszatok. A fény semmilyen hatásokat sem fejt ki a világos és élénk színű ruhákon keresztül.

Milyenek a jó alapanyagok?

Felejtsétek el a műszálas ruhákat! Kizárólag természetes alapanyagokból készült cuccokat hordjatok. Keressétek a pamutból és a lenvászonból készült holmikat, ezek az anyagok kiváló nedvszívóak, így csökkentik a fokozott izzadás miatt kialakuló kellemetlenségeket. Ezen kívül bőrbarát alapanyagok közé sorolhatóak, semmilyen irritáló anyagot sem tartalmaznak.

A ruha hossza és szabása…

Ezekben a hetekben érdemes lehetőleg rövid, a testfelület kis részét eltakaró szerkót hordani, hiszen a D-vitaminhoz a bőrön keresztül jut a szervezet. Fontos, hogy bő szabású legyen minden holmitok. Kizárólag az ilyen cuccok szellőznek tökéletesen és segítik a kényelmes mozgást.

És a kiegészítők?

Szandálra, papucsra és egy jó kis táskára is szükségetek lesz. Bőrből készült, stabil tartást biztosító szandált és papucsot érdemes használnotok. Csak így tudjátok az egész napot kényelmesen és biztonságosan eltölteni, a lábfejetek bőrét pedig a sebektől, vágásoktól megkímélni.

Persze gondoljatok az esernyőre is, hiszen bármikor kialakulhatnak záporok-zivatarok.