Ebben a hónapban már lehet, hogy a te családod is a szúnyog invázió áldozata lett. Ezek az aprócska rovarok már jó néhány hete megkeserítik az életünket. A csípésük bizony kellemetlenül viszkető, súlyosabb esetben égető érzést is okoz. Sőt nagyon sokszor puffadás is keletkezhet a csípés helyén. De a nagy fájdalommal és csúnya domborulatokkal együtt járó elváltozások elviselhetőbbé tehetőek. Ebben a bejegyzésben néhány hasznos ötletet adunk a vérszívók által okozott csípések kellemetlen tüneteinek enyhítésére.

Kezdjük a legegyszerűbb módszerekkel…

Szúnyogcsípés egyik legjobb ellenszere a fogkrém. Igaz, hogy minden háztartásban van belőle jó néhány tubussal, mégis kevesen tudják, hogy a fogkrém mennyire jól jöhet a szúnyogcsípések kezelésében. A mentol és a szóda bikarbóna lehűti a bőrt így mérsékelheti, sőt gyakran meg is szüntetheti a viszkető, égető érzést. Arra azonban készüljetek fel, hogy a fogkrém elkenődhet. Ha éjszaka használjátok, akkor le kell cserélni az ágyneműt is.

Az aloe vera tartalmú készítmények szintén segíthetnek a szúnyogcsípés fájdalmas tüneteinek az enyhítésében! Sőt még a ruhákat sem koszolják össze. Aloe verat tartalmaz több napégés kezelésére fejlesztett termék, például a Dr Kelen Sun Save Napégés gél. De ha vesztek egy aloe vera szobanövényt, akkor a levelében található kocsonyás résszel is csökkenthetitek a szúnyogcsípések által okozott kellemetlen érzéseket.

Mit tehetsz a szabadban?

Mivel a következő néhány hónapban sok időt töltötök el a strandon, a csónakázó tavaknál, a bob pályán és persze a kedvenc túra útvonalaitokon biztos, hogy nem tudjátok elkerülni a vérszívókat. Ha nem vigyáztok, akkor a kellemes kikapcsolódásotokat tönkre tehetik a szúnyogok. Szerencsére távol tarthatjátok magatoktól a szúnyogokat. Ehhez csupán egy szúnyogriasztó készítményre lesz szükség. Kiváló eredményeket érhettek el az Off termékeivel.

Miért ajánlom az Off termékcsaládot?

A finn cég által gyártott termékek már több, mint 80 éve beszerezhetőek. Az Off szúnyogriasztókkal, akár 2-3 órán keresztül is távol tarthatjátok a szúnyogokat. Az összeevők illata rendkívül kellemes és nem tartalmaz a bőrre ártalmas irritáló szereket sem.