Már néhány hete vásárolhatunk epret. A piacon roskadoznak a polcok a ragyogó piros színű finomság alatt, de néhány élelmiszer áruház is értékesíti ezt a fantasztikus finomságot. Már hazánkban is terem az eper és van több olyan termelő is, aki szeretettel várja a családokat és a baráti társaságokat is egy kis eper szedésre. Igen ma is nagyon kedvelt szabadidős elfoglaltságot jelent a szedd magad mozgalom. Biztos vagyok abban, hogy a te családod is nagyon szereti az epret, ezért most írok néhány egyszerűen és gyorsan elkészíthető epres finomságról!

Epres pohárkrémek!

Az eperből bizony nagyon sok változatos pohárkrém készíthető, hiszen számos változatos alapanyagot ízesthetünk vele. Ott van például a fehér csokis mascarponés epres pohárkrém. Ha a te családodban is mindenki szereti ezeket a hozzávalókat, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet, hiszen hatalmas örömet fogsz okozni ezzel a recepttel.

A hozzávalók:

25dkg eper
25dkg mascarpone
10dkg fehér csoki
2,5 dl tejszín

Megvannak a hozzávalók, kezdődhet a munka! Az epret alaposan mosd meg, távolítsd el a csumáját majd turmixold össze. Ezután verd fel a tejszínt, és gőz fölött olvaszd fel a fehér csokit. Ha a csoki elolvadt, akkor a keverd hozzá a mascarpone sajtot és a felvert habot. Ha kész van, akkor elkezdheted a rétegezést is. A tál legalsó rétegébe kerüljön epres massza. Ezután következhet a tejszínes, csokis mascarpone sajtos krém. Ha elfogytak a hozzávalók, akkor tedd a hűtőbe és hagyd állni legalább két órát.

Epres jégkrém!

Igen ilyenkor kora nyáron már nagyon jól esnek a hideg finomságok is. Az epres jégkrémhez pedig csupán két hozzávalóra lesz szükség. Egyik az eper, a másik pedig a zsíros natúr joghurt. A legjobb a görög. Ugyanakkora mennyiséget válassz mindkét alapanyagból. Egy tálba alaposan turmixold össze az epret, majd keverd bele a joghurtot és tedd kis dobozokba végül fagyaszd le.