Már jó néhány hete tart a tavasz és ilyenkor már egyre több időt töltünk el a szabad levegőn, és bizony komolyan oda kell figyelnünk a bőrünk ápolására is. A napsugarak ugyanis számos kellemetlen hatást is kiválthatnak, ha elhanyagoljuk magunkat, akkor könnyen bőrrákot is kaphatunk. Ebben a bejegyzésben a napozó szerek kiválasztásához adunk néhány ötletet.

Mire figyelj, ha napozó szert választasz a családnak?

Az egyik legfontosabb szempont a családtagok bőrtípusa. Bizony könnyen lehetséges, hogy ti és a gyerekeitek is eltérő bőrtípusba tartoztok. A te bőröd talán száraz, míg a fiad lehet hogy vegyes bőrtípusú. De a színárnyalatról sem szabad megfeledkezni, amikor napozó szert választotok.

A másik nagyon fontos szempontot a napozó szerek sajátosságai jelentik. A napozó szerek között megtalálhatjuk, tejeket, a sprayket és persze az olajokat is.

Miért jók a naptejek?

A naptejek sűrű készítmények, amelyeket könnyen és egyenletesen feltehetünk a bőrünkre. Gyorsan felszívódnak és számos típusuk vízálló.

Mi jellemzi a spray-ket?

A spraykkel nehezebb bánni, mint a naptejekkel, hiszen előfordulhat, hogy a testfelület egyes részeire nem jut belőle. Ezen kívül akármilyen közelről is szórjuk magunkra a napozó sprayket bizony előfordulhat, hogy a testünk mellett a levegőbe is jut, ami pedig környezet szennyezést is jelenthet.

Az olajok?

A napolajokkal szintén óvatosan kell bánni, hiszen rendkívül híg állagúak, ami szintén nagyon megnehezíti azt, hogy egyenletesen osszuk el a testünkön.

Minden napozó szer egyedi faktorszámmal rendelkezik. A faktorszám alapján meghatározhatjuk azt, hogy mennyi időt tölthetünk el a napon leégés nélkül, de a faktorszám a bőr típusokkal is összefügg. Minél világosabb és érzékenyebb a bőr annál magasabb faktorszámú napozó szert érdemes választani.