A kisbabák bizony teljesen megváltoztatják minden család életét. A gyermek születése óriási boldogságot jelent a gondozása pedig komoly, mégis örömteli feladat. Hosszú ideig folyamatos törődést igényel. Szerencsére azonban rengeteg olyan termék van, amelyik könnyebbé teszi a kicsik mindennapi életét és gondozását is.

Minden babának szüksége van rácsos ágyra, hiszen ebben lehet mindig biztonságban. Ahhoz azonban, hogy éjjel és nappal is jól érezze magát a baba számos kiegészítő holmit kell vásárolni. Fontos, hogy egy bébimatracot is tegyél bele és persze az is, hogy természetes alapanyagból készült ágyneműt is használj. A legjobb az, ha a lepedő és a paplan is pamutból készült. De gondolj arra is, hogy a kicsikéd rövid időn belül elkezd forogni és könnyen lerúghatja magáról a takarót, ami akár betegségek kialakulását is okozhatja, ezért vásárolj a babádnak egy jó kis hálózsákot is.

Tipp: Bobojca baba termékek

A kisbabák egészségi állapotának megőrzéséért is a mindennapi feladatok közé tartozik. Ott van például a táplálkozás. Rendkívül fontos szerepe van a cumis üvegeknek és a kisebb- nagyobb méretű bébiétel tárolóknak is.
A gyermekedet mindig tiszta és fertőzésektől mentes cumisüvegből és ételtartókból tápláld, ehhez pedig mindenképpen szerezz be egy sterilizáló készüléket is. Fontos, hogy az anyatejet megfelelő hőmérsékleten tartsuk. Ebben lehet a segítségünkre a cumisüveg melegítő.

A másik mindennapi babaápolási feladat a fürdetés. A fürdőzést a mamák számára könnyebbé, a babák számára élvezetesebbé teszik a kádban használható betétek is. Kényelem, biztonság és csobbanás, minden nap.

Bizony a friss levegő jót tesz a babáknak is. A zord időjárásban is érdemes legalább egy fél órát a szabadban tartani a gyerekeket. Babakocsiról vagy ergonómiai kialakítású babahordozóról sem szabad megfeledkezni.