A család boldogságát nagyon sokféle módon érhetjük el. Kapcsolattartás a rokonokkal, nagy beszélgetések, közös programok és persze egy hobbi állat is sokat segíthet abban, hogy a család minden tagja jól érezhesse magát. De a hobbi állat tartása nem is olyan egyszerű, bizony nagyon komoly felelősséggel jár. Persze az sem mindegy, hogy milyen hobbi állattal szeretnétek megosztani a közös otthonotokat. A házi kedvencekkel nagyon eltérő módon kell bánni. Ebben a bejegyzésünkben a cicák tartásához adunk néhány hasznos ötletet.

Igen a kedves kiscicák!

Első feladatunk az, hogy megkeressük a családunknak legjobban tetsző macskákat. Vagyis alaposan nézzünk szét. A legegyszerűbb az, ha megnézitek a képtalálatokat a google-ban. Ha már tudjátok azt, hogy milyen cicát szeretnétek. Rövid szőrű, hosszú szőrű nem régen született kiscicát, vagy inkább egy idősebbet, akkor már könnyen megtalálhatjátok a kedvenc kis állataitokat.

Megtaláltuk a cicánkat? Mi lesz az otthonunkkal?

Igen a család legújabb négylábú tagjának is szüksége van egy saját kis élettérre. Ezért muszáj vásárolnotok a kiscica számára jó néhány holmit. Szóval feltétlenül vegyetek a kiscicátoknak egy macska almot, etető és itató tálakat, és ne feledkezzetek meg a játékokról sem. Ha mindez megvan, akkor keresd meg az ideális helyet a lakásodban a cicádnak.

Gondolj arra is, hogy minden kezdet nehéz. Igaz ez a macska tartására is…

…de ne félj, csak a napirendetek egy kis átalakítására lesz szükség. A macskák az örökmozgó állatok közé tartoznak. Szóval számítsatok arra, hogy a fotelban, az asztalokon sőt még talán a szekrény tetején is szaladgálhat a család négylábú tagja. És bizony a szőre is folyamatosan hullani fog, vagyis sokkal gyakrabban kell porszívóznotok, mint korábban. Persze az öröm, amit a kiscicák tartása okoz, mindent felülmúl.