Gondoskodni a családról bizony nem is olyan egyszerű, hiszen rengeteg feladatot kell elvégezni a mindennapok során. Gondolj csak a háztartás vezetésére, a takarításra, a rohanásokra ovi, suli, edzés, kézműves foglalkozások az egészség megőrzése és a feltöltődés is.
Igen a megfelelő feltöltődés. Enélkül hogyan is tudnánk a hétköznapi rohanásban teljesíteni?

Feltöltődés a mindennapokban!

 

Fontos, hogy ilyenkor télen is minden nap fordíts egy kis figyelmet saját magadra. Erre kiváló lehetőséget ad a kora reggeli időszak. Ébredés után érdemes végig gondolni a napi feladataidat, így biztosan nem fogsz semmit sem elfelejteni. A  hétköznapi rohanás után a lefekvés előtt pedig érdemes egy kis időt olyan 15 percet a komolyzene hallgatásával eltölteni, így a napi feszültség levezetése után pihenhetsz.

Ahhoz, hogy mindent meg tudj tenni a családodért bizony gondolnod kell a testi épségedre is. Ezért fontos, hogy akármennyire elfoglalt is vagy, próbálj meg beiktatni az életedbe hetente két óra mozgást. Járhatsz edzésre, vagy hastáncra, de ha igazán pihenni szeretnél, akkor érdemes kipróbálnod a jógát is.

Keressetek olyan feltöltődési lehetőségeket is, amelyekben a család tagok együtt tudnak részt venni. Esténként nézzétek meg együtt a gyerekekkel a kedvenc meséiket, vagy keressétek meg a neten a ti kedvenc meséiteket, azokat amelyeket néhány évtizeddel korábban ti is minden este vártatok. Dr. Bubó, Mézga Család, Pom- Pom meséi, melyik volt a kedvencetek? A ti gyerekeitek is biztosan kíváncsiak ezekre a mesékre.

Persze kereshettek egyéb közös kikapcsolódási lehetőségeket is. Ha a gyereked is örökmozgó és esténként otthon is szeret ugrálni, akkor kérd meg, hogy együtt tornázgassatok. Ha pedig ügyesen rajzol, akkor kérd meg, hogy vonjon be téged is a munkába. Ezzel ápolhatod a testedet, fejlesztheted a kézügyességedet és erősíthetitek a kapcsolatotokat a gyerekeddel is.