Bizony rohan az idő és hamarosan ideér a farsang is. A gyerekek a suliban már biztosan várják hiszen ilyenkor igazán kikapcsolódhatnak. Megünnepelhetik a félév végét és kedvükre szórakozhatnak. A farsangra különösen készülnek, hiszen ilyenkor jelmezeket is húzhatnak. Ahhoz, hogy minden jól sikerüljön az iskolai farsangon fontos, hogy megfelelően
előkészüljetek.

A feladatok!

Először is alaposan beszéljétek át a kicsikéddel azt, hogy hogyan is szeretné megünnepelni a farsangot. Vágyik-e valamilyen jelmezre, vagy egyszerűen csak egy maszkot szeretne? Ha ezt már tudjátok, akkor beszéljétek meg azt is, hogy mik a konkrét elképzelései. Ki, vagy mi szeretne lenni a farsangon. Batman, Superman, Thomas vonat, vagy egy pillangó. Ha ezt már tudod, akkor meg is kereshetitek a neki való kis ruhákat. Elmehettek egy kölcsönzőbe, vagy vásárolhattok is a jelmezek közül. Fontos azonban, hogy próbálja fel a kicsikéd a jelmezt és csak akkor vegyétek meg, ha jól érzi magát benne. Ezen kívül gondoljatok arra is, hogy kényelmesen tudjon a jelmezben mozogni, hiszen csak így tudja felszabadultan élvezni a farsangot a suliban.

A frizura?

Fontos, hogy a gyereked haja is passzoljon a jelmezhez, ezért érdemes parti előtt egy főpróbát csinálnotok és ha hiányzik valamilyen speciális csat, vagy fejdísz akkor azt még érdemes időben beszerezni. Persze ilyenkor hajszínezőre is szükség lehet, arra azonban figyeljetek a vásárláskor, hogy milyen erős hatásokat fejt ki a színező. Gondoljatok arra is, hogy mikor és hogyan tudjátok eltávolítani a színező anyagokat.

Van még valami?

Hát persze a kiegészítők! A farsangra kell egy jó kis cipő. Kényelmes, szép és strapabíró. Ha találtok ilyet, akkor biztosan meg lesz minden a jó kis partihoz.
Persze ott van a ruha próba is. Nézzétek meg, hogy mennyi ideig is tart felvenni a ruhát. Hiszen ilyenkor télen nagyon hideg van és nem lehet a jelmezben utazni otthonról a suliba. Szóval érdemes felpróbálni a ruhát és egy kis idővel korábban elindulni.