Ha van családod és háztartást is vezetsz, és a mindennapjaidban komoly szerep jut az ételek elkészítésének, akkor lehet, hogy veled is előfordult már, hogy néha nehezen tudtad eldönteni azt, hogy mit is egyen a családod. Ebben segítünk neked most. Egy olcsó, rövid idő alatt elkészíthető, ugyanakkor finom és tápláló levest ajánlunk a téli napokra. Ez pedig a frankfurti leves.

Á igen, gyerekkorunk egyik, nagy kedvence!

Miért is szeretjük a frankfurti levest? A zöldségek ízvilága, tejföl bársonyossága, a fűszerek harmóniája és a leves kellemes színe… ugye benned is szép emlékeket idéz fel? Arról nem beszélve, hogy szinte minden gyermek szereti ezt az ételt.

Hogyan készítsd el a frankfurti levest?

Először is készítsd elő a hozzávalókat. Szükséged lesz két -három evőkanál olajra, egy közepes fej vöröshagymára, két gerezd fokhagymára, négy kisebb burgonyára, egy kelkáposztára, sóra, borsra, fűszerpaprikára, lisztre, tejfölre és körül belül olyan két liter vízre is. Persze a frankfurti levesből nem hiányozhat a virsli sem. Vegyél azt is legalább két párat.

Ha mindezzel megvagy, akkor foglalkozhatsz a frankfurti leves elkészítésével is. Először is tisztítsd meg és aprítsd fel a zöldségeket és a virslit is Ezután pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd fűszerezd, add hozzá a préselt fokhagymát is. Tedd bele a krumplit öntsd fel a vízzel, főzd a krumplit félig puhára, ezután pedig add hozzá a káposztát, végül pedig a virslit is. Ha az összes zöldség és a virsli is puha, akkor keverd össze a tejfölt és a lisztet, az így elkészült habarást add a leveshez. Miután felforrt zárd el a tűzhelyet. Kész lett a finom ebéd.

Ha pedig szeretnéd még táplálóbbá tenni a frankfurti levest, akkor vegyél zsömlét, vagy óriás bucit, vágd le a tetejüket, szedd ki a belsejüket és merj az üregbe a levesből. A gyermekeid nagyon fognak örülni ennek tányér helyettesítőnek.