Elérkezett az ősz és bizony már hűvös van és vastagabb kabátot kell viselnünk. Így van ez mindenkivel a gyermekekkel is. Persze ilyenkor nem csak az öltözködési szokásaink változnak meg, de a mozgás formáink is. A gyermekeink számára is nehéz ez az időszak, hiszen egyre kevesebb időt tudnak eltölteni a szabad levegőn, a parkokban és a játszótereken, viszont a mozgásra nekik is szükségük van, így hát meg kell keresnünk a számukra ideális mozgási lehetőségeket is.

Mire figyelj, a sportolási lehetőséget keresel a gyerekednek?

Az első és legfontosabb az egészség. Ezért amikor a gyerekednek mozgásformát választasz, akkor mérlegeld a testfelépítését és a terhelhetőségét is és ha van valamilyen krónikus megbetegedése, akkor azt is vedd figyelembe. Ezen kívül beszélgess a gyerekeddel is a sportról, fontos, hogy ő döntse el azt, hogy mit is szeretne csinálni a suli mellett. Persze van lehetőség arra is, hogy a mozgás a családi élet része legyen, ezért ha tehetitek a hétvégi programotokba illesszétek be egy sétát, vagy akár egy rövidebb távú túrát is.

Milyen sportok közül választhattok?

Szerencsére ma már rengeteg lehetőség közül válogathatnak a gyerekek. Mondhatjuk azt is, hogy szinte minden olyan sportot kipróbálhatnak, amit a felnőttek.

Melyek a legnépszerűbb sportágak a gyerekek körében?

A gyerekek nagyon szeretik a labda játékokat, az úszást, és a küzdő sportokat.

A fiúk egyik kedvenc labda játéka a foci, a lányok pedig nagyon szeretik a röplabdát és a kézi labdát is. Az összes labdajáték nagyon jó, hiszen alaposan megmozgatja a kicsiket és a csapatnak nagyon komoly összetartó ereje van.
Az úszást szinte minden gyermek kedveli, hiszen a vízben felszabadulhatnak, és ez a mozgásforma segíti a helytelen testtartás miatt kialakult kellemetlenségek kiküszöbölésében is.
A küzdő sportok növelik a gyermekek álló képességét és az önvédelmet is megtanulhatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük