Napjainkban megnövekedtek a bűncselekmények száma, ezért értékeinket rendkívül védelmeznünk kell. Mostanság sok betörés és autólopás történik, az elkövetőket pedig még a rendőrség közreműködédével is nehéz, vagy szinte lehetetlen előkeríteni. A legjobb, ha megpróbáljuk elkerülni a bajt, ebben van nagy segítségünkre a GPS nyomkövetés, ami a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően elég jól lett kifejlesztve. A GPS nyomkövetés lhetővé teszi, hogy az eltulajdonított gépjármű útvonalát nyomon lehessen követni, így a bűnözők rövid idő alatt elfoghatóak. A korszerű védelmi megoldás bármerre működik, teljesen mindegy, hogy a világ mely pontján tartózkodunk, ráadásul a nap 24 órájában. Műholdak segítségével méri be az adot tárgy koordinátáit, amelyekből 24 darab kering a Föld körül. Legalább hármat érzékelnie kell a rendszernek, a jeleket pedig a gépjárműbe beültetett rendszer begyűjti és kiértékeli. 3D-s meghatározásra is képes a GPS nyomkövető rendszer, de ehhez egy negyedik műhold adataira is szüksége lesz.

A kormányzár és az indításgátló ma már nem bizonyul elegendőnek, hiszen a tolvajok is egyre trükkösebbek. Önmagában a riasztóval sem érünk semmit. A GPS-es gépjárművédelemel viszont megakadályozható az autó eltulajdonítása, illetve ha már megtörtént a baj, akkor nyomon lehet követni az útvonalát.

A GPS nyomkövetés személyek esetében is lehetséges?

A válasz természetesen az igen, szerencsére van alkalmunk személyi nyomkövetést is alkalmazni. Ez nem véletlen, hiszen szeretteink védelmezése a legfontosabb. A személyi nyomkövetés által a szülők is nyugodtabbak lehetnek a mindennapjaik során, illetve a munkahelyükön, amikor gyermekük egyedül megy és jön haza az iskolából, gyakorlatilag mindig tudhatják, hogy éppen merre jár. A személyi nyomkövetők többsége beépített SOS gombbal is rendelkezik, ezáltal, ha az illető bajba kerül, van módja segítséget kérni.

Sőt még a kisállatok nyomkövetésére is fejlesztettek ki rendszereket. A kisállat nyomkövető segítségével így kis kedvenceinket is biztonságban tudhatjuk, ugyanis bármennyire is hallgat ránk például a kutyánk, bármikor történhet valami, amitől megijed és alszalad, de a kertből is váratlanul kiszökhet.