Az iskoláskorú gyermekek legtöbbjének már van mobiltelefonja, amit a szülők elsősorban azért vesznek számukra, hogy bármikor hívhassák őket és meggyőződjenek arról, hogy biztonságban vannak. De a gyerekek ezt nem így gondolják és hajlamosak beleesni abba a hibába, hogy mást se csináljanak, mint pötyögjenek. Ám van egy másik megoldás, ami sokaknak nem jut az eszébe, pedig ezáltal elkerülhető, hogy túl korán kapjanak saját telefont és ez nem más, mint az okosóra. Inkább az okosóra jöjjön szóba fiatalabb korban, mint az okostelefon.

Milyen előnyei vannak az okosórának?

Az okosóra gyerekeknek kifizetődőbb, mint a telefon, ugyanis kisebb az esélye annak, hogy elhagyják. Elég csak reggel felcsatolni a csuklójukra és egész nap rajtuk lehet, de a telefonnal ez nem így van. Az okosóráknak jellemzően több olyan funkciójuk is van, ami a szülők előnyére válik, például a gyerek indíthat hívásokat, van lehetőségünk őt nyomon követni, valamint a kicsi bármikor leadhat vészjelzést.

Napjainkban kifejezetten készítenek külön a gyermekekre nézve is okosórákat. Megkérdezések alapján sok szülő szeretné napközben elérni gyermekét, van hogy többször is, ilyen lehet például , amikor értesíteni akarják a kicsit, hogy változik a délutáni programjuk. Nem mellesleg a gyermek is tud hívást kezdeményezni, így bármikor elérheti a szüleit, nagyszüleit.

A gyerek okosórák számtalan hasznos funkcióval rendelkeznek. El lehet menteni a telefonszámokat, hangüzenetet is képesek rögzíteni. Okosórára is lehet szöveges üzenetet küldeni, nagyjából 20 karakternyit. Sz SOS gomb megnyomásával azonnal leadható a vészjelzés, erről a szülők értesítést is kapnak. Az okosórát a felnőttek telefonjához hozzá lehet rendelni, így a nyomkövetőn mindig láthatják merre jár a gyermekük.