Hamarosan ideérkezik május utolsó vasárnapja a gyereknap, amit minden kis lurkó alig vár és persze a család többi tagja is nagy örömmel készülődik hiszen ilyenkor is szívesen töltik együtt el az időt. Ezen a napon a gyerekeké a főszerep. Ha ti is szeretnétek egy kicsit emlékezetessé tenni a gyereknapot, akkor olvassátok el ezt a cikket, mert adunk néhány hasznos program lehetőséget erre az alkalomra.

Május utolsó vasárnapján kiváló időjárásra számíthatunk, ezért mindenképpen érdemes szabadtéri programokat szerveznetek. Eltölthetitek az időt, akár otthon a kertben is. Elkészíthetitek a gyerekek kedvenc ételét, grillezhetek, vagy bográcsozhattok és persze a jégkrém torta és a kölyök pezsgő igazán ünnepélyessé varázsolhatja a gyereknap hangulatát.

Ha pedig a rokonokkal és az ismerősökkel együtt szeretnétek eltölteni a gyereknapot, akkor érdemes egy pikniket szerveznetek.

Ha szívesen töltenétek az otthonotoktól távol a gyereknapot, akkor azt is megtehetitek. Verőfényes napsütésben elmehettek egy strandra, vagy sétálhattok, kisvasutazhattok a Hűvösvölgyben is. A mozgás öröme mindkét esetben garantált.

Ha kifejezetten a gyerekek számára szervezett programokon szeretnétek részt venni, akkor számos helyszín közül válogathattok. Mindenkit nagy szeretettel várnak a Városligetben. Az összes program ingyenesen vehető igénybe és a szervezők a legkisebbektől a kamaszokig minden gyermekre gondoltak. Játék, móka és kacagás kapja a főszerepet.

De zenei és kulturális élményekben sem lesz hiány. Tehát irány a Millenáris park. Itt Halász Judit és Gryllus Vilmos is fellép, de lesz kézműves foglalkozás, arcfestés és mese nyomozás és írás is. Sőt, ha több programon szeretnétek részt venni, akkor is van megoldás, hiszen ebben az évben a fővárosban már három napos rendezvénysorozatokat szerveznek gyereknap alkalmából.