Itt a tavasz ilyenkor mindenkit hív a természet. Bizony egyre nehezebben tudunk az irodában dolgozni, de a gyerekeinknek sincs túl sok kedve az iskolapadban ülni és otthon az íróasztal mögött a leckét írni. A verőfényes napsugárban szeretnénk inkább a szabad időnket mozgással eltölteni. A játszóterek parkok persze tárt karokkal fogadják a családokat, azonban előfordulhat, hogy sokszor nagyon zsúfoltak, ezért valami más programot érdemes kitalálni. Elővehetjük ilyenkor a bicikliket, a rollereket is. Ha ti is bringákat kerestek a gyerkőceiteknek, akkor feltétlenül olvassátok végig ezt a bejegyzést, hiszen ehhez adunk néhány ötletet!

Kezdjük a család legfiatalabb tagjaival!

Bizony a kétkerekű járgányokat mindenki szereti. Tudják ezt a gyártók is, ezért már azok a gyerekek is bringára pattanhatnak, akik biztonságosan tudnak járni. Hiszen nekik találták ki a baby vagy más néven tanuló biciklit.

Mire figyelj, ha tanuló biciklit vásárolsz?

Ezek a bringák egyszerűek, az Y bike típusba sorolhatóak, kényelmes ülés és kormány tartozik hozzájuk és persze a kerekek kialakítása is biztonságos, a küllőket széles és vastag lapok helyettesítik. Így kedvére szaladgálhat a tanuló bringájával a gyermeked. Arra azonban figyelj a vásárláskor, hogy ezeket a bringákat a tervezők a gyerekek magasságához, vagy testsúlyához igazították.

Ha a kicsikéd már biztonságosan közlekedik, ügyesen egyensúlyozik a tanuló biciklijével, akkor vásárolhatsz neki egy pedálos kétkerekű biciklit. A biztonságos bringázáshoz szükséges kiegészítőkkel együtt. Igen a gyerekeknek is szüksége van védősisakra, térd- és könyök védőre is.

Ötletek a gyerek bicikli vásárláshoz!

A gyerekbiciklik óriási színválasztékban kaphatóak, ezért érdemes a kicsikédet is magaddal vinned, így együtt választhatjátok ki a biciklit. Persze praktikus szempontokat is érdemes figyelembe venni a gyerekbicikli vásárláskor. Kereshettek hagyományos városi bringát, vagy mountain bike-ot, amit terepen is használhattok.