A Mapei az építőiparban jól ismert márka, akik az építési és felújítási projektekhez termékek széles választékát kínálják. Az 1937-ben Olaszországban alapított Mapeima már globális vezető szerepet tölt be az építőiparban, többek között ragasztók és tömítőanyagok gyártásával is foglalkoznak. Padlóburkoláshoz, vízszigeteléshez, csempézéshez és betonozáshoz is forgalmaznak termékeket. Az egyik ok, amiért sokan kedvelik a Mapei márkát, az a termékeik magas minősége. A Mapei arról is ismert, hogy fejlett technológiát és innovációt használnak annak érdekében, hogy tartós, megbízható és könnyen alkalmazható termékeket kínáljanak vásárlóiknak, tehát igyekeznek haladni a korral. A vállalat a fenntarthatóságot is előtérbe helyezi, biztosítva, hogy termékeik környezetbarátak és biztonságosak legyenek mind a felhasználó, mind a külvilág számára.

A Mapei termékeket nem csak építőipari cégek használják építési projektekhez, hanem egyéb vállalkozások és magánszemélyek is. Új építési projekteken kívül felújításokhoz és javítási munkálatokhoz egyaránt alkalmazhatóak. A Mapei termékek meglehetősen sokoldalúak, ezáltal nem bonyolult megtalálni az adott feladathoz a legideálisabbat, arról nem beszélve, hogy könnyen kezelhetőek, ráadásul minimális előkészítést igényelnek, nem véletlen tehát, hogy megannyi szakember és barkácsoló a Mapei mellett dönt.

A folyamatos fejlesztés iránti elkötelezettségüknek köszönhetően mindig kellően innovatív terméket dobnak piacra, mondhatni forradalmasították az építőipart. Az Ultrabond ECO ragasztócsalád például rendkívül közkedvelt, ami nem véletlen, hiszen masszív tapadást biztosítanak, kiváló választásnak bizonyulnak padlóburkolatok fektetéséhez, de még futószőnyegekhez is alkalmasak. Sokan biztonságosabbnak és fenntarthatóbbnak tartják a hagyományos ragasztókkal szemben. A márka a hőszigeteléshez is remek termékeket kínál, amelyek által a színek sem fakulnak ki, a Mapei Mapetherm hőszigetelő például ismertté vált tartósságáról.

Ki volt a Mapei márka alapítója?

A Mapei márka sikere az alapító, Rodolfo Squinzi víziójának és elkötelezettségének köszönhető. Squinzi hitt az innováció és a technológia erejében, nem véletlen tehát, hogy a termékek rövid idő alatt felkapottak lettek. Rodolfo az alapítást követően nem sokkal a festékek gyártásába is belekezdett, ezzel pedig nagyban hozzájárult a termelés növeléséhez.