A családi autó bérlése tökéletes megoldás lehet egy nagyobb utazáshoz. Néhány szempontot és tényezőt nem árt figyelembe venni, ha autót bérelünk.

A családi autó bérlésének előnyei

Egy bérelt autóval nagyobb rugalmasságot és kényelmet élvezhetünk, amikor családunkkal utazunk. Az autókölcsönző cégek számos olyan járművet kínálnak, amelyek különböző méretű és igényű családok számára is alkalmasak. A kisautóktól egészen a minibuszokig kiválaszthatjuk a családunk igényeinek legmegfelelőbb járművet. Az autóbérlés költséghatékony megoldás lehet, különösen alkalmi használat esetén. Elkerülhetjük a családi autó vásárlásának és fenntartásának magas költségeit és a szervizeléssel járó kiadások sem minket terhelnek, hanem a bérbeadó céget.

Milyen feltételei lehetnek a családi autó bérlésének?

A legtöbb autókölcsönző cég megköveteli, hogy a bérlő legalább 21 éves legyen és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. Az életkor és a jogosítványra vonatkozó követelmények azonban cégenként és országonként eltérhetnek. Az autókölcsönző cégek általában többféle bérlési időtartamot kínálnak és a kilométer-határértékek túllépéséért külön díjat számíthatnak fel. Mielőtt véglegesítenénk a bérleti szerződést, okvetlen vessünk egy pillantást a feltételekre.

Az autókölcsönző cégek általában biztosítási fedezeti lehetőségeket kínálnak a bérelt autóikhoz, amelyek megnövelhetik a bérlés teljes költségét. Éppen ezért vegyük figyelembe igényeinket, amikor a kölcsönző cég által kínált biztosítási lehetőségekről döntünk. Az autóbérbeadó vállalatok további díjakat számíthatnak fel az olyan extrákért, mint a GPS, autósülés vagy sofőr biztosítása.

Megéri tartós bérleti konstrukcióban gondolkodni?

A hosszú távú bérleti konstrukció számos előnnyel járhat azok számára, akiknek több ideig van szükségük járműre, többek között költségmegtakarítást jelenthet. Amennyiben egy-két hónapnál hosszabb ideig van szükségünk autóra, úgy kifizetődőbb megoldás az autó tartós bérlet, mint megvásárolni vagy lízingelni. Ha hosszútávon bérlünk autót, nem kell aggódnunk a karbantartáshoz köthető kiadások miatt sem, mert a kölcsönző cég gondoskodik a rendszeres szervizelésről, ezáltal jelentős összegeket spórolhatunk meg.

Az autóvásárlás egyik legnagyobb hátránya, hogy az autó azonnal értékcsökkenésnek indul. A hosszú távú autóbérléssel nem kell aggódnunk emiatt. Ráadásul kizárólag arra az időszakra fizetünk, amikor az autót használtuk.  A gépjármű visszaadása is egyszerű, arról nem beszélve, hogy nem kell bajlódnunk az eladással, cserével járó gondokkal, papírmunkákkal.