Ünnepnapokon vagy szülinapok alkalmával jellemzően összegyűlik a család apraja-nagyja, sokszor még a távoli rokonok is meghívást kapnak az efféle alkalmakra. A házigazdák ilyenkor már bőven az esemény előtt elkezdik a készülődést, megtervezik, hogy mit fognak sütni, főzni és kitűzik a takarítás időpontját is. A családi összejövetelek alkalmával hamar felfordulás alakulhat ki a lakásban, ami újabb kihívások elé állítja a házigazdákat. Éppen ezért, ha tudjuk, hogy sok vendégre számíthatunk, célszerű elgondolkodni egy rendezvényterem bérléséről, esetleg catering megrendeléséről, hiszen így rengeteg terhet levehetünk a vállunkról. Gondoljunk csak bele, hogy a fogadás előtt és után sem kell takarítanunk, nem mi szolgáljuk fel az ételeket, így a mosogatással sem kell foglalkoznunk, valamint az összejövetelt megelőző bevásárlással sem.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe terembérlésnél?

Először is át kell gondolnunk, hogy pontosan hány fővel számolhatunk, a gyerekeket is beleértve, hiszen ettől függ, hogy mekkora teremre lesz szükségünk. Lehetőleg olyan helyszínre essen a választásunk, ahol a legszükségesebb felszerelések is a rendelkezésre állnak, például okvetlen legyenek asztalok és székek. Elképzelhető, hogy a termet bérbeadó vállalkozás foglalkozik catering megszervezésével is, erről tehát okvetlen informálódjunk. A termet mi magunk is feldíszíthetjük, de elképzelhető, hogy erre is felkérhetünk egy erre a célra kijelölt személyt. Rendezvényterem ma már számos helyen bérelhető, így érdemes alaposan körülnézni és összehasonlítani az árakat, mindezt  javasolt hetekkel vagy akár hónapokkal az összejövetel előtt megtenni, nehogy az legyen a szituáció, hogy nincs már szabad hely. 20 fős vendégség esetében már célszerű elgondolkodni a terembérlésen, de vannak helyszínek, ahol már 10 főt is fogadnak.