Kirándulni nem csak nyáron lehet, hanem télen is, főleg ha szép havas a táj. Az efféle utakat a kicsik és a nagyok egyaránt élvezik, sőt még a babák is érzik, hogy valami különleges dolog történik. A hidegebb hónapokban is szervezhetünk túrákat, de tehetünk nagy sétákat egy szép erdőben is, ma már rengeteg olyan tanösvény van, ahol babakocsival is végig mehetünk és több pihenőnél is megállhatunk, mondjuk egy jó kis piknikre. Amennyiben kisgyermekkel vagy babával készülünk a kirándulásra, alaposan gondoljuk át, hogy pontosan milyen dolgokat vigyünk magunkkal, hiszen számos mindenre szükségünk lehet. A téli kirándulások előtt tehát több előkészületre van szükség, de mindenképp célszerű beiktatni egy ilyet vagy akár többet is, hiszen a kicsiknek jót tesz a friss és tiszta levegő, a nagyoknak pedig a mozgás.

Olyan babákkal, akik még nem múltak el fél évesek, lehetőleg hosszabb utat ne szervezzünk. A legjobb választás egyébként az autó, ha gyermekkel megyünk, hiszen számos dolog elfér a csomagtérben és alkalmazkodhatunk a baba igényeihez is. Egy hosszabb út tekintetében többféle módon is leköthetjük a kicsi figyelmét, elvihetjük például kedvenc játékait, hallgathatunk vele zenét, nézhetjük kedvenc meséit és később a külvilágot is megfigyelhetjük. Az utazást gyakorlatilag egy külön élménnyé varázsolhatjuk.

Nézzük hát, hogy milyen ruhákat és kiegészítőket vigyünk az útra…

Ha hosszabb időre megyünk, akkor tájékozódjunk, hogy van-e mosási lehetőségünk, illetve medence tekintetében ne feledkezzünk meg a fürdőzési kellékekről. Sportolással kapcsolatos programokra ne felejtsük el bepakolni a sportszereket, egyéb szükséges felszereléseket. Az utazáshoz, a babára adjunk kényelmes ruhát, okvetlen tegyünk be meleg zoknikat, pulóvereket és takarót. Az autó ülésének hátuljára helyezzünk egy tárolót, amibe betehetjük a játékokat, más apróságokat. Pelenka, popsikrém, popsitörlő se maradjon otthon, valamint a pelenkázó alátét és előke is legyen nálunk. Lázcsillapítóval, hasfájás elleni cseppekkel is készüljünk és a cumisüveget is pakoljuk be. Amennyiben valamit otthon felejtünk, ne essünk pánikba, ma már országszerte rengeteg baba webáruház a rendelkezésünkre áll, ahonnan pár kattintással rendelhetünk és pótolhatjuk a hiányzó dolgot.