Egy háztartásban folyamatosan gyűlnek a holmik, amelyeknek megfelelő helyet szeretnénk találni, de sajnos egy idő után már gondba kerülünk, hogy hova is pakoljunk, hiszen a szabd területek bizonyos idő elteltével elfogynak. Otthonunkban nem csak beltéren halmozhatunk fel tárgyakat, hanem kültéren, a kertben is, tehát mindenképp érdemes egy tárolót beszereznünk, ami hosszú távon kifizetődő megoldás. Egy remek kis tároló segítségével rendezett körülményeket teremthetünk és legalább mindennek meg lesz a maga kis helye, ráadásul így könnyebben visszakereshetünk régebben eltett dolgokat.

Mekkora tárolót célszerű választani a kertbe?

A megfelelő méretet sokan nem tudják eltalálni, valójában nem is lehet, hiszen a szabad helyek egy idő után betelnek, ha nem szortírozunk rendszeresen és dobjuk ki a feleslegesnek vélt dolgokat. Tároló választás során az első és legfontosabb lépés, hogy mérjük fel és határozzuk meg az aktuális kerti kiegészítőink mennyiségét, valamint számoljunk azzal is, hogy ennek a száma bővülni fog. A kerti tároló tökéletesen alkalmas például a fűnyíró vagy éppen a csavarhúzó készlet raktározására. A kert méreteit is okvetlen érdemes figyelembe venni és ennek megfelelően meghozni a végső döntésünket, mivel az sem jó, ha túl sokat foglal el a szabad területből, ugyanis a kert elsősorban azért van, hogy kiélvezhessük a szabad levegőn töltött időt. Egy nagyobb méretű tárolót semmiképp sem ajánlott a kert közepére elhelyezni, ez esztétikailag és praktikusság tekintetében sem ideális, arról nem beszélve, hogy folyamatosan csak kerülgetnünk kellene.

Hova helyezzük akkor a tárolót?

Fal mellé, lehetőleg a kerítés közelébe a legjobb elhelyezni. A kert egyik sarkába is tehetjük, a lényeg, hogy kényelmes távolságban legyen. Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen kerti eszközöket szeretnénk benne tárolni. Sokan a kerti bútorok ülőpárnáit is ide teszik télre, de biciklik, homokozó készletek, kerti eszközök, szerszámok is helyet kaphatnak a tárolóban. A tárolók különféle anyagokból készülhetnek, vannak műanyagból előállított típusúak, de acélszerkezet gyártással is kivitelezhetőek, ezek többnyire jobban bírják a strapát és masszívabbak.