A táblanyomtatás szó hallatán sokaknak jut eszébe a habosított PVC tábla, amely sokrétűen használható fel, arról nem beszélve, hogy kültérre és beltérre is ideális. Ezek a típusú táblák kiváló lehetőséget kínálnak a reklámcélú felhasználásokra, nem mellesleg időtállóak és költséghatékony megoldást jelentenek. Alapvetően ez egy könnyített szerkezetű tábla, ezáltal a vágása is könnyebb és súlyra sem mondható nehéznek. A jó minőségű táblák több éven át megőrzik az eredeti színvilágukat, ezen kívül ellenállnak az UV sugárzásnak és nem karcolódnak. A megfelelő táblákban nehezen tehetnek kárt az időjárás viszontagságai, például az eső sem rongálhatja meg a nyomtatott felületet.

Milyen tulajdonságai vannak még a habosított PVC tábláknak?

A habosított PVC tábla színe fehér, vastagság tekintetében lehet 1 mm vagy 19 mm. A nyomtatás történhet UV vagy szita technológiával. Habosított PVC táblából létezik light, ultralight és strong kivitelezésű, az, hogy melyik bizonyulhat a legideálisabbnak, nagyban függ a felhasználástól. Az effajta tábla nyugodtan alkalmazható kültéren, színét megközelítőleg 3 évig megőrzi és nem fog fakulni sem.

Habosított PVC táblából készülhetnek cégtáblák, attrapok és displayek is. A PVC táblák tekintetében is lehetséges a fotó minőségű nyomtatás, ilyenkor először a grafika kerül kinyomtatásra egy vinyl hordozóra, amit végül rákasíroznak a táblára. A laminálás lehetővé teszi, hogy az egész még időtállóbbá váljon. A PVC tábla igény szerint különféle formára is vágható, akár még betűk is kivághatóak, de ehhez szükséges egy digitális stancaasztal.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már rengeteg típusú tábla közül van módunk választani, mielőtt eldöntjük, hogy melyik típusú bizonyul számunkra a legideálisabbnak, gondoljuk át, hogy milyen célt akarunk elérni vele és, hogy az anyagiak tekintetében mennyit szánunk rá.