A kutyák szeretett házi kedvencek, akik hálásak a sok szeretetért és törődésért. A tartásuk felelősséggel jár, ráadásul dolgot is be kell szereznünk a számukra, például etető és itató tálat, fekhelyet, pórázt, de még számos más egyebet is. A legfontosabb, hogy mindig legyen eledele. A gyártók ma már számtalan típusú tápot piacra dobtak, de egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan milyet választunk. Törekedjünk arra, hogy minőség szempontjából kiváló legyen, ugyanis így támogathatjuk legjobban az eb egészségét.  Bizonyos ételek vagy összetevők a kutyáknál is okozhatnak problémát, akár gyomorbántalmak is kialakulhatnak, de kialakulhat hasmenés vagy hányhatnak is. Egy kutyánál allergia is kialakulhat valamilyen étellel kapcsolatosan, ezért a tápokra és az összetételükre rendkívül célszerű figyelnünk. Amennyiben bizonytalanok vagyunk abban, hogy melyik lehet a legideálisabb, bátran kérjük ki állatorvos véleményét.

Száraz és nedves táp egyaránt beszerezhető, sok gazdi mindkettőből vásárol, van, hogy keverik is a kettőt. , A minőségi eledelek nem csak a kutya egészségének a megőrzéséért felelnek, hanem például a szőrzetük épségéért is, arról nem beszélve, hogy hullani sem fog jelentős mértékben.

Milyen táp kell a kölyök és a felnőtt kutyáknak?

Ma már külön vannak kutyaeledelek kölyök kutyáknak és felnőtt kutyáknak, ezért ezt figyelembe venni a vásárlásnál. Kis testű kutyáknak és a nagytestűeknek is fejlesztettek ki külön tápokat. Speciális kutyatáp és kutyaeledel bármilyen kisállat felszereléssel foglalkozó üzletben kapható. Jutalomfalat kutyáknak szintén ideális választás, amelyekkel könnyedén tanítható az eb, bátran jutalmazzuk meg néhány darabbal, ha teljesíti az utasításainkat.