A szülőkre rengeteg felelősség hárul, folyamatosan figyelniük kell a csemetékre, a társadalmi normáknak megfelelően nevelniük kell őket és elengedhetetlen, hogy törekedjenek a felelősségtudatuk kialakítására. De hiába van meg mindez, a kicsik még kiszámíthatatlanok és sokszor akaratosak, előszeretettel hisztiznek, hogy elérjék céljaikat, éppen ezért nem mindig minden úgy történik, ahogy elterveztük a dolgokat.

A gyerekek zöme válogatós az ételeket illetően, így az sem könnyű az anyukáknak, hogy nap, mint nap mit tegyenek az asztalra. Az innivalók területén is hasonló a helyzet, nem sűrűn hallani olyan gyerekről, aki csak vizet iszik, jellemzően inkább a cukros üdítőket fogyasztják, de amit minden gyerek szeret az a kakaó. Mivel a gyerekek még figyelmetlenek, ezért számtalanszor megesik, hogy kiborítják az ételeket vagy ivás közben leöntenek valamit, így a kanapén, szőnyegen hamar keletkezhetnek makacs szennyeződések, amiket nem könnyű eltüntetniük a szülőknek.

Mit csináljunk, ha például kakaóval öntik le a szőnyeget?

Az effajta foltoktól való megszabadulás nagy fejtörést okoz. Dörzsölhetjük bármilyen csodaszerrel, ezzel sokszor még rosszabbat teszünk, ugyanis még jobban beleivódhat a szőnyegbe. Sokan azt hiszik, hogy ilyenkor már nincs más megoldás, mint lecserélni a szőnyeget egy teljesen újra, ami nem olcsó mulatság, de szerencsére létezik egyéb alternatíva is.

Mi lehet az?

Ma már rengeteg cég foglalkozik kárpit-, matrac- és szőnyegtisztítással, sőt akár vegyszerek használata nélkül is, ezt hívják bio kárpittisztításnak, ahol allergénektől mentes tisztítószereket alkalmaznak. Az ilyen vállalkozások által felhasznált szőnyegtisztító gépek rengeteg apró széndioxid buborékot juttatnak a szőnyeg szöveteinek a belsejébe, amelyek a felszínre hozzák a legmakacsabb szennyeződéseket is. A bio szőnyegtisztítás végeredménye pedig tökéletes lesz, mondhatni, hogy szeretett szőnyegünk szebb lesz, mint új korában.