A pizzát nagyon sokan szeretik, nem véletlen, hogy számtalan alkalommal kerül az asztalra, például házibulikon, családi eseményeken, ünnepségeken és még sorolhatnánk. Hazánkban rengeteg pizzéria működik, de a legjobb, ha mi magunk készítünk mennyei házi pizzát a családnak. Jó pizzát sütni nem nehéz, fontos, hogy minőségi alapanyagokat szerezzünk be hozzá, illetve figyeljünk oda, hogy miként és miben sütjük.

A hagyományos sütőben elkészített pizza teljesen más, mint amit kemencében készítenek. Az igazi, olaszos éttermekben éppen ezért pizzakemence van, de ilyet ma már otthonra is beszerezhetünk. Így garantáltan otthonunkba csempészhetjük a valódi itáliai életérzést. A vendégeinket is elkápráztathatjuk házi pizzáinkkal, biztos, hogy érezni fogják a különbséget az éttermekben készült pizzákkal szemben. Éppen ezért nem érdemes a sütés technikájával kísérletezni, inkább menjünk biztosra és szerezzünk be egy minőségi pizzakemencét és alkossunk akár minden este más és más pizzakülönlegességeket. Csinálhatjuk szénhidrátcsökkentett lisztből, vagy gluténmentesen, és tegyünk rá olyan feltéteket, amilyeneket csak akarunk.

Milyen a jó pizza?

A jó pizza tésztájának belseje omlós és puha, viszont kívül ropogós. Ezt a végeredményt a pizzakemencével könnyedén el lehet érni. Vannak már olyan kemencék, amelyek egyszerre 6, illetve 9 pizza sütésére is alkalmasak egyszerre, ezeket jellemzően inkább éttermekben használják, de otthonra vehetünk olyat, ami 1,2 esetleg 3 pizza sütését teszi lehetővé. A pizzakemencét több készülékkel, eszközzel együtt is megvásárolhatjuk, ezek a kiegészítők sokszor megkönnyítik a dolgunkat a főzés során.

Tehát a minőségi pizzakemence biztos, hogy meghozza a várva várt sikert, és olyan finom falatokat varázsolhatunk az asztalra, mint még soha, ezáltal a család tagjait is ámulatba ejthetjük, főleg a gyerekeket, akik jellemzően imádják a finom pizzákat.