Idén is elérkezett az ősz és véget ért a nyár, ám ha szerencsénk van a jó idő itt marad még velünk októberben is. Ugyanis a  száraz, hűvös őszi esték még alkalmasak a sütögetéshez, grillezéshez, amire összehívhatjuk a családot, barátokat egyaránt. Viszont most már rövidebbek a nappalok, tehát arra számítsunk, hogy jóval korábban ránk sötétedik, mint nyáron. A sötétben tapogatózva nem igazán lehet grillezni, ezért az őszi esti grillezésekhez gondoskodnunk kell a megfelelő kültéri világításról.

Hogyan járjunk el a legegyszerűbben?

A kültéri led lámpák alkalmasak a terület megvilágítására, ráadásul energiatakarékosak is. Számos típusú közül válogathatunk, méretben, fényáramban és teljesítményben is rengeteg áll a vásárlók rendelkezésére. Célszerű IP védettséggel ellátottat választani, hogy a lámpatest védve legyen a porral és a vízzel szemben, minimum IP44-es védettség javasolt kültérre. Tehát a tartós működés érdekében célszerű utána járni, hogy az adott márka kellően ellenálló-e a szélsősége időjárási viszontagságokkal szemben.

A kerti világítást először alaposan meg kell tervezni, a túl sok lámpa jellemzően nem kelt természetes hatást. Az első lépés, hogy kitaláljuk a kert melyik területét szeretnénk megvilágítani és döntsük el, hogy hol lesz a led lámpák pontos helye. Majd térképezzük fel mekkora fényerősségre lesz szükségünk és válasszuk ki a legideálisabb lámpaformát. A dizájnra sem árt figyelni, hogy azért mutatós legyen, bátran lehet játszani a fényekkel.A tökéletes éjszakai hangulat megteremtéséhez a növények közé is rejthetünk kisebb kültéri fényforrásokat. A növények biztonságban vannak a kültéri led lámpa közelében, ugyanis nem kell attól tartanunk, hogy a forró felület megperzseli a virágokat.