Az eredeti svájci órák világszerte ismertek és elismertek, hiszen nagyon magas színvonalat képviselnek. Az egyedi Swiss jelölést ugyanis csak azok a termékek kaphatják meg, amelyeket az országban gyártanak, helyi alapanyagokból, helyi munkaerővel. Mielőtt megválaszolnánk a kérdést, hogy mitől híresek a svájci órák azonban érdemes megnézni azt, hogy honnan ered az a szaktudás, amely mindezt megalapozza.

A XVII-ik században XIV-ik Lajos új törvényei miatt a francia reformátusoknak el kellett menekülniük az országból. Mivel Franciaország határos Svájccal, nagyon sokan döntöttek úgy, hogy odaköltöznek. A menekülők között nagyon sok szakember, ékszerész és mérnök is volt. Mivel bevándorlóknak minősültek, ezért olcsón vállaltak munkát.

A svájci órásmesterek felismerték a bennük rejlő lehetőséget, és elkezdték alkalmazni őket. Az a szaktudás, megfelelni vágyás és precizitás, amelyet magukkal hoztak gyorsan emelni kezdte az itt készült karórák minőségét és színvonalát.

Az elmúlt évszázadok törekvései alapján született meg a Swiss jelölés, amely egy nagyon komoly minőségbiztosítási rendszert foglal magában. Svájcban külön hatóság foglalkozik annak betartásával, hogy csak a kritériumoknak megfelelő órákra kerülhessen rá a jelölés. Ezt a tényt minden karórakedvelő tudja, aki svájci órát szeretne vásárolni.

Honnan szerezzünk be minőségi karórákat?

Idehaza is sokan forgalmaznak ilyen termékeket. A svájci órák az Astoria Órapláza webshopban gyorsan és könnyen megrendelhetőek, ráadásul komoly szakértelemre is számíthat a vásárló, ha valamilyen kérdés felmerülne.