A foglalkozás-egészségügyi szakorvos egy alapos vizsgálat során megállapítja, hogy a munkavállaló egészségi állapota megengedi-e, hogy ellássa feladatát. Adott munkakörtől függ, hogy milyen szempontokat kell vizsgálni, hiszen egészen más előírások vonatkoznak egy irodai dolgozóra, mint egy veszélyes vegyi anyagok közelében munkálkodóra.

Dr. Torzsa Péter üzemorvos kiváló a szakmájában és maximális figyelmet fordít a betegeire.

Az orvos javaslatokat is tesz a védőeszközök, felszerelések használatával kapcsolatban, és még jó néhány tanáccsal ellátja az érintett személyt, amelyeket fontos megfogadnia és betartania az egészsége, biztonsága érdekében. Munkahigiénés kérdésekkel kapcsolatban is bátran fordulhatunk az üzemorvoshoz.

Járvány idején kissé átalakul az üzemorvosok feladata és hatásköre. Van azonban egy alapelv, amit semmilyen korlátozás, vagy vezetői döntés nem írhat felül, mégpedig az, hogy a dolgozóknak az egészsége mindennél fontosabb. Éppen ezért a kötelező vizsgálatokat ugyanúgy el kell végezni, azok alól kibújni semmilyen körülmények között nem lehet. Vannak azonban olyan egészségügyi kivizsgálások, amelyeket az illetékes doktor halaszthatónak minősít. Ezeket értelemszerűen el kell napolni és a pandémia lefolyását követően kell sort keríteni rájuk.

Mindent összegezve az üzemorvosoknak ugyanúgy gondoskodniuk kell a munkavállalók egészségéről munkavégzés közben, azonban mérlegelni kell, hogy melyek a nélkülözhetetlen felmérések, és milyen vizsgálatokat lehet elhalasztani.